ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ: Ο ρόλος των ειδικών της Scotland Yard - «Οι εξελίξεις θα αναφερθούν στο δικαστήριο»

ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ: Ο ρόλος των ειδικών της Scotland Yard - «Οι εξελίξεις θα αναφερθούν στο δικαστήριο»

Σε δηλώσεις του από την Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού την Τρίτη (30/4), ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, αναφέρθηκε τόσο στην κάθοδο των ειδικών από την Scotland Yard για να συνδράμουν στις έρευνες των κυπριακών Αρχών, όσο και στις υπόλοιπες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του «Ορέστη».

Της Γεωργίας Παππούτα

Ο κ. Αγγελίδης, είπε ότι οι εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό ήρθαν στο νησί μετά από αίτημα της κυπριακής Αστυνομίας και είχαν συνάντηση το πρωί της Τρίτης (30/4) με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, στην παρουσία του Αστ. Διευθυντή Λευκωσίας και των επικεφαλείς της ανακριτικής ομάδας που διερευνούν την υπόθεση.

Στην εν λόγω συνάντηση, όπως εξήγησε ο κ. Αγγελίδης, αντηλλάγησαν απόψεις και τους εξηγήθηκε ο ρόλος τους στην υπόθεση, ο οποίος θα είναι συμβουλευτικός. Για την παραμονή τους στην Κύπρο έχει ετοιμαστεί κάποιο πρόγραμμα, μεταξύ άλλων την ενδεχόμενη επίσκεψή τους στις σκηνές όπου διενεργούνται έρευνες για εντοπισμό των θυμάτων.

Για τις έρευνες και τις προσπάθειες που καταβάλλονται στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, είπε ότι υπάρχει κάποιος βαθμός δυσκολίας και επικινδυνότητας και θα συνεχιστούν, ενώ λαμβάνονται αποφάσεις στην βάση της εξέλιξης των δεδομένων, αλλά σίγουρα ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν.

Από πλευράς ανακριτικής ομάδας, συνεχίζεται η διερεύνηση και η λήψη καταθέσεων από όπου προκύπτουν νέα στοιχεία και αναμένονται τα επιστημονικά αποτελέσματα και άλλων εξετάσεων.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι υπάρχουν έρευνες που αναμένονται να γίνουν και είναι παραδεκτό γεγονός σχολίασε, ότι υπάρχει ένας βαθμός δυσκολίας για αυτές.

Επισήμανε επίσης ότι δεν τίθεται θέμα να σταματήσουν οι έρευνες και αν ο πρώτος σχεδιασμός δεν προχωρήσει, υπάρχουν άλλοι όσον αφορά το πώς θα είναι πιο αποτελεσματικές οι έρευνες.

Ο κ. Αγγελίδης συνέστησε υπομονή και ψυχραιμία σε όλους.

Ερωτηθείς αν αναμένονται ανατροπές στην υπόθεση, ο κ. Αγγελίδης απάντησε λέγοντας ότι δεν είναι θέμα ανατροπών αλλά πως προχωρούν οι έρευνες και οι εξελίξεις αν υπάρξουν, θα αναφερθούν στο δικαστήριο.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο αριθμός των θυμάτων του «Ορέστη» είναι μεγαλύτερος από 7, ο κ. Αγγελίδης απάντησε ότι στην βάση των δεδομένων, αυτά έχουν αναφερθεί στο δικαστήριο και δεν τίθεται θέμα να γίνει οποιοσδήποτε άλλος σχολιασμός αφού η Αστυνομία μιλά πάντα με δεδομένα και τεκμηριωμένα γεγονότα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, ερωτήθηκε και για τις επικρίσεις που δέχεται το Σώμα αλλά και ο Αρχηγός . Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι στο πλαίσιο διοικητικής έρευνας που έχει αρχίσει από τριμελή επιτροπή, θα πάρει καταθέσεις προσώπων που έχουν καταβάλει παράπονα στα ΜΜΕ και τις πληροφορίες, και αναλόγως της έρευνας που γίνεται στην συνέχεια θα απαντηθούν τα οποιαδήποτε ερωτήματα.

Στο αν θα έπρεπε να διοριστούν ανεξάρτητοι ανακριτές στην τριμελή επιτροπή, αφού όπως ερωτήθηκε  ο κ. Αγγελίδης, δεν μπορούν να διερευνήσουν εναντίον του Αρχηγού, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνόμους είπε ότι διορίστηκε από τον Αρχηγό για να διερευνηθούν τυχόν παραλείψεις και ευθύνες για τα εν λογω ζητήματα για το αν προκύπτουν πειθαρχικά ή ποινικά ζητήματα εναντίον μελών της Δύναμης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top