Ερχιουρμάν: Το «οικονομικό πρωτόκολλο» δεν έχει υπογραφεί ακόμα για διαδικαστικό λόγο

Ερχιουρμάν: Το «οικονομικό πρωτόκολλο» δεν έχει υπογραφεί ακόμα για διαδικαστικό λόγο

Δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις Τουρκίας με το ψευδοκράτους και ο λόγος που ακόμα δεν έχει υπογραφεί το «οικονομικό πρωτόκολλο» είναι διαδικαστικός και όχι κάτι άλλο, σύμφωνα με τον «πρωθυπουργό» Τουφάν Ερχιουρμάν, ο οποίος σε συνέντευξη του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» δίνει απαντήσεις στις επικρίσεις που δέχεται η «κυβέρνηση» για την αργοπορία που υπάρχει στην υπογραφή του «πρωτοκόλλου».

Ο κ. Ερχιουρμάν διαψεύδει την ύπαρξη οποιασδήποτε κρίσης στις σχέσεις Τουρκίας με το ψευδοκράτος αναφέροντας ότι, εντός της επόμενης βδομάδας αναμένεται να ενημερωθεί η «κυβέρνηση» για τα αποτελέσματα της επιτροπής που εργάζεται για την ετοιμασία του «πρωτοκόλλου».
 
Είπε ακόμα ότι ένας από τους στόχους είναι η αύξηση των εσόδων του ψευδοκράτους και παράλληλα η μείωση των εξόδων με την ίδια την «κυβέρνηση» να ετοιμάζει ένα ακόμα πακέτο οικονομικής πολιτικής.
 
Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα γίνει πρόσληψη  20 ατόμων για την κάλυψη των αναγκών στα σημεία διέλευσης ενώ για τη διάνοιξη άλλου οδοφράγματος στην Λευκωσία χρειάζεται απόφαση από τους δύο ηγέτες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας το «πρωτόκολλο» αναμένεται να υπογραφεί εντός του Μάη.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Περιορισμένη αισιοδοξία» για τη Νέα Υόρκη - Στις 2 τα ξημερώματα η έναρξη της συνάντησης

«Περιορισμένη αισιοδοξία» για τη Νέα Υόρκη - Στις 2 τα ξημερώματα η έναρξη της συνάντησης

«Περιορισμένη αισιοδοξία» εξέφρασαν αρμόδιες πηγές την Τετάρτη σε σχέση με το αποτέλεσμα της άτυπης διευρυμένης συνάντησης για το Κυπριακό υπό τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, σημειώνοντας όμως την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να συζητήσει για τα θέματα που εκκρεμούν όσον αφορά στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης αλλά και για περισσότερη πρόοδο σχετικά με την όλη διαδικασία.