ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στο κελί 63χρονος για απάτη – «Έφαγαν» δεκάδες χιλιάδες ευρώ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στο κελί 63χρονος για απάτη – «Έφαγαν» δεκάδες χιλιάδες ευρώ

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 63χρονου, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος σε υπόθεση απάτης και απόσπασης μεγάλων χρηματικών ποσών, ενώ δυο ακόμη πρόσωπα καταζητούνται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, την Τετάρτη 22/05 έγιναν δυο καταγγελίες στο ΤΑΕ Λεμεσού, από πολίτες που φέρεται να εξαπατήθηκαν, την περίοδο Σεπτεμβρίου 2018 - Μαΐου 2019, στην προσπάθεια τους να λάβουν δάνειο από τραπεζικά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, 49χρονος κατήγγειλε πως ο συλληφθείς και ένας εκ των καταζητούμενων, 46 ετών, του απέσπασαν χρηματικό ποσό 5 χιλιάδων ευρώ, με σκοπό να αναλάβουν τη δημιουργία εταιρείας για να εξασφαλίσει δάνειο ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, από τράπεζα του εξωτερικού.

Την ίδια μέρα, 46χρονος προχώρησε σε καταγγελία αναφέροντας πως ο συλληφθείς και ο δεύτερος καταζητούμενος, 63 ετών, του απέσπασαν 50 χιλιάδες ευρώ με σκοπό να δημιουργήσουν εταιρεία στην οποίαν θα εξασφάλιζε δάνειο 30 εκατομμυρίων ευρώ από τράπεζα του εξωτερικού.

Προχθές ο παραπονούμενος μετέβη σε συγκεκριμένο υποκατάστημα τράπεζας του εξωτερικού για να παραλάβει το δάνειο, όπου και ενημερώθηκε πως δεν υπήρχε οποιοδήποτε σχετικό αίτημα.

Εναντίον των τριών εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, από τα οποία μόνο το ένα εκτελέστηκε, καθώς οι άλλοι δυο ύποπτοι δεν εντοπίστηκαν και καταζητούνται.

Ο 63χρονος, που συνελήφθη, έδωσε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται, ενώ το δικαστήριο διέταξε την 8ήμερη προσωποκράτηση του για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top