ΚΥΠΡΟΣ

To ΑΚΕΛ ζητά παραίτηση της ηγεσίας της ΚΟΠ και σχολιάζει την κάρτα φιλάθλου! Τι λέχθηκε στη συνάντηση με τον ΚΟΑ

To ΑΚΕΛ ζητά παραίτηση της ηγεσίας της ΚΟΠ και σχολιάζει την κάρτα φιλάθλου! Τι λέχθηκε στη συνάντηση με τον ΚΟΑ

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ αποτελούμενη από τον Χρίστο Χριστοφίδη, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρο Καυκαλιά, βουλευτή του ΑΚΕΛ, Πάμπο Στυλιανού, επικεφαλής Αθλητικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ και Κώστα Κούκο, μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, είχε συνάντηση με το Δ.Σ. του ΚΟΑ.

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΚΟΑ ενημέρωσαν για τις προτεραιότητες και το σχεδιασμό του Οργανισμού. Από πλευράς ΑΚΕΛ κατατέθηκαν οι απόψεις του κόμματος, προτάσεις και εισηγήσεις για την ενίσχυση του αθλητισμού στην Κύπρο.

Μετά τη συνάντηση ο Χρίστος Χριστοφίδης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

«Είχαμε σήμερα μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με το Δ.Σ. του ΚΟΑ, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του Αθλητικού Γραφείου του κόμματος για διάλογο με τους αθλητικούς φορείς του τόπου και έκφραση των θέσεων του κόμματος. 'Εχουμε υπογραμμίσει στο Δ.Σ. του ΚΟΑ ότι πρώτη προτεραιότητα για το ΑΚΕΛ είναι η εξυγίανση του χώρου του αθλητισμού ξεκινώντας από το χώρο του ποδοσφαίρου.

Στο χώρο του ποδοσφαίρου υπάρχει κομματική χειραγώγηση από συγκεκριμένη παράταξη των δομών του κυπριακού ποδοσφαίρου. Έχει παρεισφρήσει ο υπόκοσμος. Υπάρχει διαπλοκή και τεράστια συμφέροντα εκατομμυρίων. Υπάρχει ασυδοσία, έλλειψη οποιασδήποτε λογοδοσίας και χειραγώγηση καλυπτόμενη πίσω από το επιχείρημα της «ανεξαρτησίας». Όσα ακούστηκαν από τις καταγγελίες Παναγή, όσα ακούσαμε από τις μαγνητοφωνημένες συνδιαλέξεις, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Είναι αυτά που ως ΑΚΕΛ καταγγέλλαμε εδώ και καιρό. Θέλω ακόμα μια φορά να τονίσω, ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε συγκάλυψη του τεράστιου σκανδάλου στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ούτε να πιαστούν οι μαρίδες για να γλιτώσουν οι καρχαρίες. Αναμένουμε με υπομονή, η οποία εξαντλείται με την καθυστέρηση που παρατηρείται, το πόρισμα των ερευνών. Πιστεύουμε ότι η ηγεσία της ΚΟΠ έπρεπε ήδη να είχε παραιτηθεί. Και θα επιδιώξουμε να βρεθούν τρόποι να υπάρχει μια μίνιμουμ λογοδοσία από την ΚΟΠ, η οποία στηρίζει τη λειτουργία της σε εκατομμύρια που δίνονται από το φορολογούμενο πολίτη σε χορηγίες προς την ίδια, τα σωματεία και δημιουργία της αναγκαίας υποδομής (γήπεδα, εγκαταστάσεις κ.ά). 'Εχουμε ζητήσει από τον ΚΟΑ να ενισχύσει το ρόλο του προς αυτή την κατεύθυνση. Θα στηρίζουμε τυχόν προσπάθειες τους για εποικοδομητικό έλεγχο. Πρόβλημα δεν υπάρχει όμως μόνο με την ΚΟΠ. Φαίνεται ότι σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται και με άλλες ομοσπονδίες. Φαινόμενα ασυδοσίας, αυθαιρεσίας, κομματοκρατίας. Θέσαμε και το θέμα των Γυμναστικών Συλλόγων. Κάποιοι Γυμναστικοί Σύλλογοι λειτουργούν στις κλειστές λέσχες.

Επιβάλλεται εκδημοκρατικοποίηση. Και αυτή την εκδημοκρατικοποίηση θα την πετύχουμε. Και ο ΚΟΑ πρέπει να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Το δεύτερο κεφάλαιο που συζητήσαμε σήμερα είναι η βία που σχετίζεται με τον αθλητισμό. Κάποτε λέγαμε «βία στους αθλητικούς χώρους». Τώρα είναι βία που σχετίζεται με τον αθλητισμό και μπορεί να εκδηλωθεί παντού. Από το καλοκαίρι βρίσκεται σε εφαρμογή – με εξαίρεση την κάρτα φιλάθλου – η νομοθεσία που επέβαλε η κυβέρνηση που είχε ως στόχο την πάταξη της βίας.

Σε αυτό το διάστημα είχαμε αναστολή αγωνιστικών, λόγω βίας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο. Υποτίθεται ότι οι πολύ αυστηρές ποινές (π.χ. παράνομη είσοδος στον αγωνιστικό χώρο) θα ήταν αποτρεπτικές. Στο ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ είχαμε τη μαζικότερη είσοδο φιλάθλων στο γήπεδο τα τελευταία χρόνια. Λέει ο Υπουργός Δικαιοσύνης ότι είναι δικαιωμένος γιατί με τις βομβιστικές επιθέσεις δικαιώνεται για την κάρτα φιλάθλου. Αυτή είναι μια λόγική που δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε.

Τι σχέση έχει η κάρτα φιλάθλου με τις βόμβες στην Αραδίππου; Τις οποίες καταδικάζουμε βεβαίως. Πώς θα σταματήσει τέτοιου είδους βία με την κάρτα φιλάθλου; Αντίθετα επαληθεύεται η άποψη μας ότι αν δεν αντιμετωπιστούν οι γενεσιουργές αιτίες της βίας, η βία θα εκφράζεται είτε μέσα είτε εκτός γηπέδου. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, ο κ. Ιωνάς Νικολάου σε δηλώσεις του περιλάμβανε την Ελλάδα στις χώρες όπου εφαρμόστηκε η κάρτα φιλάθλου με επιτυχία. Στην Ελλάδα είχαμε φέτος τα χειρότερα επεισόδια των τελευταίων χρόνων και αναστολή του πρωταθλήματος,λόγω ακριβώς της βίας.

Ποιος δικαιώθηκε για την προσπάθεια του κ. Ιωνά Νικολάου να πάει η κάρτα φιλάθλου στην ΚΟΠ; Ξεχάσαμε; Φανταστήκατε, με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την ΚΟΠ, να είχε και την αρμοδιότητα να εκδίδει την κάρτα φιλάθλου; Δικαιωθήκαμε και ευτυχώς αποτρέψαμε το σχεδιασμό των κυβερνώντων. Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί η βία, είναι να καθαρίσει ο σταύλος του κυπριακού ποδοσφαίρου. Να έρθει επιτέλους η εμπιστοσύνη στο ποδόσφαιρο. Αναμένουμε λοιπόν από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, την Εισαγγελία και την Αστυνομία να διαδραματίσουν το ρόλο τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν έχουμε δει κανένα μέτρο πρόληψης από το καλοκαίρι. Προτείναμε Εθνική Επιτροπή για αντιμετώπιση της βίας χωρίς καμιά ανταπόκριση. Κρίμα. Τέλος, υπογραμμίσαμε στο Δ.Σ. του ΚΟΑ την ανάγκη για μαζικό, λαϊκό αθλητισμό. Γίνονται ενέργειες τις οποίες χαιρετίζουμε. Υπάρχουν πολλά άλλα να γίνουν. Για πραγματική κοινωνική ισοτιμία στην πρόσβαση στον αθλητισμό. Ο λαϊκός αθλητισμός είναι βασική προτεραιότητα για το ΑΚΕΛ. Θα είμαστε συμπαραστάτες στο Δ.Σ. του ΚΟΑ σε πολλά με τα οποία συμφωνούμε. Εκεί που διαφωνούμε θα το λέμε με παρρησία. Υπάρχουν προοπτικές για καλή συνεργασία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top