ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ: Στο 71% το ποσοστό των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων

ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ: Στο 71% το ποσοστό των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων

Το συνολικό ποσοστό των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αγγίζει το 71% με βάση τα επικαιροποιημένα ποσοστά των πολιτικών ομάδων και της αναγωγής τους σε έδρες. Σε αυτό το πλαίσιο, οι επικεφαλής υποψήφιοι ξεκίνησαν να ορίζουν τις πολιτικές προϋποθέσεις για τον σχηματισμό προγραμματικής συμμαχίας για τον καθορισμό της νομοθετικής ατζέντας της επόμενης περιόδου.

"Σήμα για αλλαγή" αποτελούν οι ευρωεκλογές, τόνισε στο μήνυμά της μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η επικεφαλής υποψήφια των Φιλελευθέρων (ALDE), η οποία χαιρέτισε την αύξηση των ποσοστών της πολιτικής της ομάδας, αλλά και την άνοδο της ομάδας των Πρασίνων. Σημείωσε το μήνυμα για την προοδευτική δράση που πρέπει να αναληφθεί για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τα άλλα τρέχοντα προβλήματα των πολιτών. Τόνισε δε την ανάγκη για μια ισορροπημένη και ως προς το φύλο εκπροσώπηση στα υψηλά αξιώματα της ΕΕ. Αναγνώρισε δε την ανάγκη για παρόμοια ισορροπία και ως προς τη συνεργασία των πολιτικών ομάδων για το χτίσιμο της ατζέντας της επόμενης πενταετίας.

Την ψήφο στην "αλλάγή" και την κοινωνικά δίκαιη μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη και τη διαφύλαξη του Κράτους Δικαίου, χαιρέτισαν και οι επικεφαλής υποψήφιοι της ομάδας των πρασίνων, Σκά Κέλλερ και Μπας Άικχουτ, εμφανώς ικανοποιημένοι από την άνοδο των ποσοστών της ομάδας των πρασίνων. Στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής ως προϋπόθεση αναφέρθηκε και ο Νίκο Κουέ για την ομάδα της Αριστεράς GUE.

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να συνεδριάσει η διάσκεψη των προέδρων του ΕΚ για μια πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος. Την Τρίτη συνέρχεται η Σύνοδος Κορυφής των 28 για την έναρξη της διαδικασίας ονοματολογίας για την κάλυψη των κορυφαίων θέσεων στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Η διαδικασία θα συνεχιστεί και στην τακτική σύνοδο της 21ης Ιουνίου.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top