ΕΛΛΑΔΑ

Λαμπρόν να τους κάψει: Ελληνίδα τυφλή πήγε με το σκυλί της σε εστιατόριο και την πέταξαν έξω

Λαμπρόν να τους κάψει: Ελληνίδα τυφλή πήγε με το σκυλί της σε εστιατόριο και την πέταξαν έξω

Μας βγάζει έξω από τα ρούχα μας, η είδηση που βγήκε στο φως της δημοσιότητας και κάνει αναφορά στην απαίσια συμπεριφορά υπεύθυνων εστιατορίου απέναντι σε κοπέλα που δεν έχει όραση.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του geitoniamou.gr, η Εύη Σταμάτη χειρίστρια της σχολής σκύλων-οδηγών “Λάρα”, πήγε για φαγητό στο πολυδιαφημισμένο εστιατόριο “Μυρτιά” στη Νέα Σμύρνη, μαζί με τον σκύλο-οδηγό της.

Συγκεκριμένα γράφει: «Αφού αρνήθηκαν πεισματικά την είσοδο του σκύλου -οδηγού στο εστιατόριο και προσπαθούσαν να την πείσουν πως έχει κόμπλεξ κατωτερότητας εξαιτίας της τύφλωσής της, αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία.

Κάθε ομάδα σκύλου-οδηγού έχει δικαίωμα πρόσβασης παντού, βάσει εθνικής νομοθεσίας. Επίσης, έχει το δικαίωμα να καλεί την αστυνομία και να ασκεί μήνυση σε περίπτωση ρατσιστικής συμπεριφοράς κι άρνησης εισόδου σε: δημόσια μέρη/υπηρεσίες, ιδιωτικά μέρη/επιχειρήσεις, εστιατόρια, θέατρα/κινηματογράφους, σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Φυσικά και μποϊκοτάρουμε όποια επιχείρηση, αρνείται την είσοδο στους σκύλους-οδηγούς τυφλών και προσβάλλει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι άνθρωποι με απώλεια όρασης, προκειμένου να είναι αυτόνομοι.

Όπως και τον κόπο που καταβάλλουμε εμείς, για να τους προσφέρουμε τη χαρά της αυτονομίας και το δώρο της όρασης, μέσα από τα μάτια των σκύλων-οδηγών.»

Εννοείται πως αν παρατηρηθεί ανάλογη περίπτωση στην Κύπρο με τους πολύ χαλαρούς μέχρι και ανύπαρκτους νόμους, ο κόσμος δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια αλλά ενδεχομένως να βγει δυναμικά στους δρόμους, όπως πρόσφατα έπραξε με την περίπτωση του Billy και της απόπειρας δολοφονίας του.

Δεν είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά τους φιλόζωους, αλλά τον καθένα μας, καθώς ο κοινωνικός αποκλεισμός, ο ρατσισμός και το έμμεσο ή άμεσο bullying είναι καρκινώματα, που πρέπει εδώ και τώρα να αποβληθούν από τον οργανισμό μας τόσο ως κράτος όσο και γενικότερα ως κοινωνία.

Στέφανος Χαραλάμπους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top