ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: «Κάποιοι δεν μπόρεσαν να σβήσουν τον πόνο για την απώλεια της Κωνσταντινούπολης»

Ερντογάν: «Κάποιοι δεν μπόρεσαν να σβήσουν τον πόνο για την απώλεια της Κωνσταντινούπολης»

“Κάποιοι δεν μπόρεσαν να σβήσουν από μέσα τους τον πόνο για την απώλεια της Κωνσταντινούπολης”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι τα κίνητρα του ρατσισμού σήμερα στον δυτικό κόσμο είναι η Μεγάλη Ιδέα και εκπρόσωπος του η Κωνσταντινούπολη.

Στην ομιλία του χθες (29/5) το βράδυ κατά τη διάρκεια ιφτάρ (πρώτο δείπνο μετά την ολοήμερη νηστεία του ραμαζανιού) στο Γενί Καπί όπου ‘γιόρτασαν’ και την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης το 1453, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “διαμάχη σχετικά με την Κωνσταντινούπολη εδώ και 566 ολόκληρα χρόνια δεν έχει τελειώσει καθόλου, δεν έχει μειωθεί καθόλου”. “Κάποιοι εδώ και 566 χρόνια δεν μπορούν να πετάξουν από μέσα τους τον πόνο για την απώλεια της Κωνσταντινούπολης”, ανέφερε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι “ένα από τα βασικά κίνητρα του ρεύματος του ρατσισμού ο οποίος εξαπλώνεται σήμερα στο δυτικό κόσμο σαν πανούκλα, είναι η Μεγάλη Ιδέα και εκπρόσωπός του είναι η Κωνσταντινούπολη”. Υποστήριξε ακόμη ότι “δεν είναι καθόλου τυχαίες οι απειλές τις οποίες πέταξε πριν από δύο μήνες ο τρομοκράτης της Νέας Ζηλανδίας που σκότωσε άγρια 52 μουσουλμάνους κατά την προσευχή της Παρασκευής, λέγοντας ‘θα απελευθερώσουμε την Αγία Σοφία από τους μιναρέδες της’”.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο “και εκείνοι που αμαυρώνουν το έθνος μας δια των γεγονότων του 1915 και εκτοξεύουν συκοφαντίες για γενοκτονία στον Πόντο έχουν τις ίδιες προθέσεις”.

Απο ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top