ΚΟΣΜΟΣ

Γεννήθηκε το μικρότερο μωρό στον κόσμο με βάρος 245γρ- Τους είπαν ότι σε μια ώρα θα πεθάνει- VIDEO

Γεννήθηκε το μικρότερο μωρό στον κόσμο με βάρος 245γρ- Τους είπαν ότι σε μια ώρα θα πεθάνει- VIDEO

Τους είπαν ότι είχαν μόλις μια ώρα με το νεογέννητο παιδί τους, καθώς ζύγιζε 245 γραμμάρια και ήρθε στη ζωή μετά από 23 εβδομάδες και 3 ημέρες κύησης.

Με όλες τις πιθανότητες να είναι εναντίον της, η νεογέννητη Saybie, γεννήθηκε μετά από 23 εβδομάδες και 3 ημέρες κύησης, στο Sharp Mary Birch Hospital στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, πριν από πέντε μήνες, ζυγίζοντας μόλις 245 γραμμάρια ή όσο ένα μεγάλο μήλο όπως λένε οι γιατροί, σύμφωνα με δημοσίευμα του lifo.gr.

Μετά από πέντε μήνες στη μονάδα εντατικής θεραπείας για νεογνά, η μικρή Saybie, πήγε στο σπίτι της, νωρίτερα τον Μάιο, ζυγίζοντας δύο κιλά.

Αν και η οικογένεια θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, έδωσε τη συγκατάθεση της στο να γίνει γνωστή η ιστορία της.

Σύμφωνα με τον κατάλογο των “μικροσκοπικών μωρών” που διατηρεί το πανεπιστήμιο της Αϊόβα, η Saybie κατέχει το ρεκόρ του μικρότερου νεογνού στον κόσμο.

Περιγράφοντας τα όσα έζησε κατά τη διάρκεια του τοκετού, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη μέρα ως την πιο τρομακτική της ζωής της. Ακούγοντας από τους γιατρούς ότι είχε προεκλαμψία και υψηλή πίεση, κάτι που σήμαινε απαραιτήτως την άμεση γέννηση, η μητέρα είπε στο προσωπικό του νοσοκομείου ότι δεν πίστευε ότι η κόρη της θα επιβιώσει, καθώς ήταν μόλις 23 εβδομάδων, ενώ μια κανονική κύηση ολοκληρώνεται στις 40 εβδομάδες.

Με το που ήρθε στον κόσμο το μόλις 245 γραμμαρίων νεογνό, αναφέρει το δημοσίευμα, οι γιατροί είπαν στο πατέρα της ότι είχαν μόλις μια ώρα πριν πεθάνει, κάτι όμως που διέψευσε η μικρή Sybie, αφού οι ώρες έγιναν ημέρες, οι μέρες εβδομάδες, μέχρι που πήγε στο σπίτι της.

Δείτε το σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η βρετανική Guardian στο Youtube:

 

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top