ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτη τριμερής σύνοδος ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας, Αρμενίας στη Λευκωσία

Πρώτη τριμερής σύνοδος ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας, Αρμενίας στη Λευκωσία

Τριμερής σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Αρμενίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Ιουνίου στη Λευκωσία. Πρόκειται για την πρώτη σύνοδο ανάμεσα στους ΥΠΕΞ των τριών χωρών.

Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, Νίκος Χριστοδουλίδης, Γιώργος Κατρούγκαλος και Ζοχράμπ Μνατσακανιάν θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, για τα ενεργειακά θέματα και τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, το Κυπριακό, τις σχέσεις ΕΕ - Αρμενίας και περιφερειακά ζητήματα. Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 1300 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εξάλλου ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει διμερείς συναντήσεις τόσο με τον κ. Κατρούγκαλο, στις 12 το μεσημέρι, όσο και με τον κ. Μνατσακανιάν, στις 10.30, στο Υπουργείο Εξωτερικών. Χριστοδουλίδης και Κατρούγκαλος αναμένεται να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, για το θέμα των τουρκικών προκλήσεων, στο πλαίσιο του συντονισμού Λευκωσίας και Αθηνών, για αντιμετώπιση των ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και για το Κυπριακό.

Μετά την τριμερή σύνοδο, οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Αρμενίας αναμένεται να προβούν σε δηλώσεις, γύρω στις 14:15.

Εξάλλου, οι κύριοι Κατρούγκαλος και Μνατσακανιάν θα γίνουν επίσης δεκτοί στις 1245 στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, συνοδευόμενοι από τον κ. Χριστοδουλίδη.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top