ΛΕΜΕΣΟΣ: Εκμεταλλεύτηκε την φιλοξενία και έκλεψε τη μητέρα φίλου του

ΛΕΜΕΣΟΣ: Εκμεταλλεύτηκε την φιλοξενία και έκλεψε τη μητέρα φίλου του

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε σε 23χρονο, την Τρίτη (4/6), το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, αφού κρίθηκε ένοχος σε υπόθεση κλοπής χρυσαφικών.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, τον Ιανουάριο του του 2017, ο τότε 21χρονος είχε φιλοξενηθεί στο σπίτι φίλου του στρατιώτη, ενώ και ο ίδιος υπηρετούσε εκείνο το χρονικό διάστημα την στρατιωτική του θητεία.

Ο καταδικασθέντας, ενώ βρισκόταν φιλοξενούμενος, έκλεψε από την οικία χρυσαφικά της μητέρας του φίλου του, αξίας περίπου 1800 ευρώ, τα οποία εντόπισε η Στρατονομία σε πορτοφόλι που είχε στην κατοχή του.

Όπως λέχθηκε και από τον συνήγορο υπεράσπισης του 23χρονου, Αλέξανδρο Σαουρή, ο πελάτης τους είχε παραδεχθεί άμεσα την διάπραξη του αδικήματος, τόσο στην Αστυνομία όσο και ενώπιον του Δικαστηρίου.

Μάλιστα ο κ. Σαουρής, μεταξύ άλλων, στάθηκε ιδιαίτερα στο νεαρό της ηλικίας του πελάτη του, μιλώντας για στιγμή αδυναμίας, προσθέτοντας ότι τόσο πριν τη διάπραξη του αδικήματος ο 23χρονος είχε λευκό ποινικό μητρώο, ενώ δεν απασχόλησε τις Αρχές μετά τη διάπραξη.

Ο καταδικασθέντας, ζήτησε μέσω του δικηγόρου του, την επιείκεια του Δικαστηρίου, για να έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή του.

Τελικά το δικαστήριο αφού τόνισε τη σοβαρότητα του αδικήματος και ότι τέτοιου είδους παρανομίες βρίσκονται σε έξαρση, δέχθηκε ως μετριαστικούς παράγοντες την συνεργασία του τότε 21χρονου με τις Αρχές και την άμεση μεταμέλεια του, το λευκό του ποινικό μητρώο, το νεαρό της ηλικίας και επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τρετή αναστολή.

Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE