ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Εκμεταλλεύτηκε την φιλοξενία και έκλεψε τη μητέρα φίλου του

ΛΕΜΕΣΟΣ: Εκμεταλλεύτηκε την φιλοξενία και έκλεψε τη μητέρα φίλου του

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε σε 23χρονο, την Τρίτη (4/6), το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, αφού κρίθηκε ένοχος σε υπόθεση κλοπής χρυσαφικών.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, τον Ιανουάριο του του 2017, ο τότε 21χρονος είχε φιλοξενηθεί στο σπίτι φίλου του στρατιώτη, ενώ και ο ίδιος υπηρετούσε εκείνο το χρονικό διάστημα την στρατιωτική του θητεία.

Ο καταδικασθέντας, ενώ βρισκόταν φιλοξενούμενος, έκλεψε από την οικία χρυσαφικά της μητέρας του φίλου του, αξίας περίπου 1800 ευρώ, τα οποία εντόπισε η Στρατονομία σε πορτοφόλι που είχε στην κατοχή του.

Όπως λέχθηκε και από τον συνήγορο υπεράσπισης του 23χρονου, Αλέξανδρο Σαουρή, ο πελάτης τους είχε παραδεχθεί άμεσα την διάπραξη του αδικήματος, τόσο στην Αστυνομία όσο και ενώπιον του Δικαστηρίου.

Μάλιστα ο κ. Σαουρής, μεταξύ άλλων, στάθηκε ιδιαίτερα στο νεαρό της ηλικίας του πελάτη του, μιλώντας για στιγμή αδυναμίας, προσθέτοντας ότι τόσο πριν τη διάπραξη του αδικήματος ο 23χρονος είχε λευκό ποινικό μητρώο, ενώ δεν απασχόλησε τις Αρχές μετά τη διάπραξη.

Ο καταδικασθέντας, ζήτησε μέσω του δικηγόρου του, την επιείκεια του Δικαστηρίου, για να έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή του.

Τελικά το δικαστήριο αφού τόνισε τη σοβαρότητα του αδικήματος και ότι τέτοιου είδους παρανομίες βρίσκονται σε έξαρση, δέχθηκε ως μετριαστικούς παράγοντες την συνεργασία του τότε 21χρονου με τις Αρχές και την άμεση μεταμέλεια του, το λευκό του ποινικό μητρώο, το νεαρό της ηλικίας και επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τρετή αναστολή.

Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top