ΔΙΕΘΝΗ

Επεισόδιο με Ρωσικό και Αμερικανικό αεροσκάφος πάνω από την Μεσόγειο

Επεισόδιο με Ρωσικό και Αμερικανικό αεροσκάφος πάνω από την Μεσόγειο

«Η δεύτερη παρεμπόδιση ήταν επικίνδυνη, καθώς το ρωσικό αεροσκάφος πέρασε με πολύ μεγάλη ταχύτητα σε πολύ κοντινή απόσταση, ακριβώς μπροστά από το αμερικανικό αεροσκάφος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της 6ης Μοίρας.

Σύμφωνα με το protothema, το επεισόδιο σημειώθηκε την Τρίτη (4/6), πάνω από την Μεσόγειο Θάλασσα ανάμεσα σε ρώσικο και αμερικάνικο αεροσκάφος. 

Το περιστατικό έγινε γνωστό μετά από επίσημη ανακοίνωση της αμερικάνικης στρατιωτικής διοίκησης και πιο συγκεκριμένα μετά από αναφορές του εκπροσώπου της 6ης αμερικανικής ιπτάμενης μονάδας.

Όπως αναφέρουν οι Αμερικάνοι, το αεροσκάφος του αμερικανικού Ναυτικού, τύπου P-8A Poseidon παρεμποδίστηκε τρεις φορές από ένα ρωσικό μαχητικό SU-35, ενώ πετούσε σε διεθνή χώρο.

«Η δεύτερη παρεμπόδιση ήταν επικίνδυνη, καθώς το ρωσικό αεροσκάφος πέρασε με πολύ μεγάλη ταχύτητα σε πολύ κοντινή απόσταση, ακριβώς μπροστά από το αμερικανικό αεροσκάφος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της 6ης Μοίρας, χαρακτηρίζοντας ανεύθυνη τη συμπεριφορά του Ρώσου πιλότου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top