ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Βουλευτές παρέλειψαν να καταθέσουν «Πόθεν Έσχες» - Καμία ποινή δεν προβλέπεται

ΚΥΠΡΟΣ: Βουλευτές παρέλειψαν να καταθέσουν «Πόθεν Έσχες» - Καμία ποινή δεν προβλέπεται

Ήρθε και απήλθε η διορία υποβολής των Πόθεν Έσχες των βουλευτών μας και κάποιοι παρέλειψαν να τα καταθέσουν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» η τελευταία μέρα υποβολή των Πόθεν Έσχες, ήταν η 31η Μαΐου 2019, ημερομηνία που πέρασε και αριθμός βουλευτών της Βουλής των Αντιπροσώπων, παρέλειψε να υποβάλει τη δήλωση.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως στους βουλευτές εστάλη επιστολή στις 6 Μαΐου 2019 για να τους υπενθυμίσει όπως υποβάλουν τη δήλωσή τους. Κάποιοι όμως ή την αγνόησαν ή την ξέχασαν και έτσι ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Βουλής, Σωκράτης Σωκράτους, απέστειλε εκ νέου επιστολή σε όλους όσοι δεν υπέβαλαν το Πόθεν Έσχες του στις 30 Μαΐου 2019.

Πάλι όμως κάποιος παρέλειψαν να υπακούσουν και έτσι η διορία πέρασε και δεν κατατέθηκαν όλες οι δηλώσεις από την ολότητα της Βουλής.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός πως καμία ποινή δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία για την μη υποβολή Πόθεν Έσχες ή την ψευδή και παραπλανητική συμπλήρωσή του!

Οι «συνέπειες» είναι μια γραπτή παρατήρηση του Προέδρου της Βουλής, αφού πρώτα ακούσει τις θέσεις τους, ενώ στη συνέχεια θα αποφασίσει ο ίδιος για τον περαιτέρω χειρισμό του ζητήματος.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που ένας υπουργός να παραλείψει να δηλώσει το Πόθεν Έσχες του, ή το δηλώσει ψευδώς, με τις «συνέπειες» να αποφασίζονται από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων θα δημοσιοποιηθούν το άμεσο χρονικό διάστημα στην ιστοσελίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top