ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβεβαίωση Ομήρου - Έχει τη στήριξη της Βουλής το ΡΙΚ

Διαβεβαίωση Ομήρου - Έχει τη στήριξη της Βουλής το ΡΙΚ

Τη στήριξη της Βουλής στη δημόσια ραδιοτηλεόραση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου σήμερα μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του ΡΙΚ.

 

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος της Βουλής ενημερώθηκε για τους σχεδιασμούς του ΔΣ όσον αφορά το πρόγραμμα και τη λειτουργική δομή του ΡΙΚ, ενώ συζητήθηκε επίσης παλαιότερη πρόταση για παροχή διευκολύνσεων από πλευράς του ιδρύματος σε πιθανή δημιουργία καναλιού της Βουλής.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση έγινε μια πλήρης ενημέρωση για τον προγραμματισμό «σε ό,τι αφορά το νέο οργανόγραμμα του ιδρύματος, το καθεστώς λειτουργίας του ιδρύματος, αλλά και θέματα που αφορούν στο ταμείο συντάξεων».

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων σταθερά τάσσεται υπέρ της ύπαρξης μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αντικειμενικής, πολυφωνικής με πολιτιστική προσφορά. Μια δημόσια τηλεόραση που να μπορεί ο κυπριακός λαός να καυχιέται για την ύπαρξή της και συνεπώς δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι όπως και στο παρελθόν διαχρονικά στήριξε το ΡΙΚ έτσι και τώρα και το μέλλον θα συνεχίσει να στηρίζει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση», είπε.

Ο κ. Ομήρου εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι «υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης του ιδρύματος και της προσφοράς του προς την κυπριακή κοινωνία και στον τομέα της ειδησεογραφίας, είναι η άποψή μου την οποία κατέθεσα και στη συνάντηση, ότι θα πρέπει να διευρύνει τους ορίζοντες του το ΡΙΚ στην κάλυψη των διεθνών ειδήσεων, να εμπλουτίσει τα επικαιρικά προγράμματα, τις συζητήσεις, για να καλύπτει την κοινωνία των πολιτών και όχι με περιορισμό στην διατύπωση απόψεων των πολιτικών θεσμών ή άλλων θεσμών της κυπριακής κοινωνίας μόνο, αλλά μέσα από τις συχνότητες του ΡΙΚ ν` ακούγονται οι απόψεις σφαιρικά της κυπριακής κοινωνία».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ Γιώργος Τσαλακός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής «διότι κατά τη συζήτηση με το ΔΣ βρήκαμε κατανόηση, ανταπόκριση και στήριξη στις προσπάθειες που το Διοικητικό Συμβούλιο καταβάλλει, ούτως ώστε εντός του 2015 να προχωρήσουμε στην αναδιάρθρωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να αναδείξουμε αυτό που είναι στόχος όλων, το νέο πρόσωπο του ΡΙΚ».

«Ενημερώσαμε λεπτομερώς τον Πρόεδρο για τις απόψεις, τους προβληματισμούς, τα προβλήματα και τα σχέδια που υπάρχουν τόσο σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα, όσο και σε ότι αφορά τη νέα λειτουργική δομή του ΡΙΚ που θα μας δώσει, όπως ελπίζουμε, στο τέλος της ημέρας έναν οργανισμό δημιουργικό και παραγωγικό», είπε.

Ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε τον κ. Ομήρου «για την βασική αποστολή του ιδρύματος που είναι η αντικειμενική, η πολυφωνική, η πολυθεματική ενημέρωση». Πρέπει να πω, πρόσθεσε, «ότι είναι με ικανοποίηση που ακούσαμε τις απόψεις του Προέδρου της Βουλής για να ανοίξει η οπτική γωνία η ενημερωτική του ιδρύματος και σε άλλα πεδία όπως είναι όλος ο υπόλοιπος κόσμος, όπως είναι η κοινωνία των πολιτών και τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη».

Ο κ. Τσαλακός ενημέρωσε επίσης ότι κατά τη συνάντηση «συζητήσαμε και για το ενδεχόμενο δημιουργίας καναλιού της Βουλής, μια σκέψη που υπήρξε και παλιότερα». 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ομήρου είπε ότι «υπάρχει μια παλιά πρόταση του ΡΙΚ για να παράσχει διευκολύνσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων σε περίπτωση που αποφασίσει να έχει μια συχνότητα, κατά το πρότυπο λειτουργίας τέτοιων τηλεοπτικών σταθμών σε χώρες μέλη της ΕΕ και όχι μόνο».

«Είναι κάτι που θα το μελετήσουμε, βεβαίως, αφού μας δοθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση ή έκθεση από πλευράς του ΡΙΚ», ανέφερε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top