ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Επικίνδυνος εγκληματίας κυκλοφορούσε ελεύθερος – Διέπραξε τρεις φόνους

ΚΥΠΡΟΣ: Επικίνδυνος εγκληματίας κυκλοφορούσε ελεύθερος – Διέπραξε τρεις φόνους

Τούρκος υπήκοος που καταδικάστηκε σε δια βίου φυλάκισης λόγω τριών φόνων που διέπραξε, βρέθηκε να κυκλοφορεί ελεύθερος στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω εγκληματίας, είχε διαπράξει τρεις φόνους στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν αρκετά χρόνια και καταδικάστηκε σε δια βίου φυλάκιση. Αφού εξέτισε μέρος της ποινής του, ζήτησε να εκδοθεί στην Τουρκία, από τις φυλακές της οποίας κατάφερε να αποδράσει.

Στην συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι ζούσε στα Κατεχόμενα και εν τέλει, εισήλθε παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία, όπου εντοπίστηκε τον Μάιο του 2018.

Το Επ. Δικαστήριο Πάφου, τον είχε καταδικάσει για τα αδικήματα της παράνομης εισόδου και παραμονής, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία, παράνομη κατοχή περιουσίας και ψευδείς πληροφορίες σε αστυνομικό, σε πέντε μήνες φυλάκιση, αλλά πριν εκτίσει την ποινή του, υπέβαλε αίτηση πολιτικού ασύλου.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, εκδόθηκαν διατάγματα κράτησης και απέλασής του, όμως σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο»  τον Μάιο του 2019, αφέθηκε ελεύθερος, με διαταγή του Ανωτάτου, όπου προσέφυγε ο ίδιος προσβάλλοντας ως παράνομη την κράτησή του.

Το Ανώτατο έλαβε την εν λόγω απόφαση, λόγω του ότι η Δημοκρατία έπαυσε να υποστηρίζει την νομιμότητα της κράτησής του.

Στην συνέχεια, εκδόθηκε διάταγμα από το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, το οποίο αποτέλεσμα αντικείμενο προσφυγής στο Διοικητικό Δικαστήριο.

«Συνιστά επαρκή λόγο για προστασία της δημόσιας τάξης» ότι αντί να εκτίει ποινή, κυκλοφορούσε ελεύθερος ο συγκεκριμένος εγκληματίας, αποφάσισε το δικαστήριο, επικυρώνοντας έτσι την εγκυρότητα του διατάγματος κράτησής του.

Σημειώνεται ότι εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για τους χειρισμούς της διοίκησης του δικαστηρίου, αφού φαίνετια ότι πρόκειται για περίπτωση υπόδικου για τον οποίο θα έπρεπε άμεσα να ληφθούν δέοντα μέτρα για την έκδοσή του και όχι μέτρα απέλασης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top