ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Τα έντομα που ομοιάζουν με κουνούπια – Αναλυτική απάντηση υπουργού σε ερώτημα της Χαραλαμπίδου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Τα έντομα που ομοιάζουν με κουνούπια – Αναλυτική απάντηση υπουργού σε ερώτημα της Χαραλαμπίδου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επιστολή απέστειλε η βουλευτής του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, προς τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, για να ενημερωθεί για τις ενέργειες που κάνει το κράτος για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Του Μιχάλη Μενελάου

Συγκεκριμένα, η κυρία Χαραλαμπίδου, στο ερώτημά της ημερομηνίας 19 Απριλίου 2019, ρωτούσε τον υπουργό πώς θα αντιμετωπίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες το πρόβλημα των κουνουπιών, λόγω και της βαριάς βροχόπτωσης και εκτεταμένης βλάστησης.

«Τι έκαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες μέχρι σήμερα για αντιμετώπιση του προβλήματος ως προς την πρόληψη και τι προτίθενται να κάνουν από δω και πέρα;», αναφέρει η κυρία Χαραλαμπίδου.

Σε απάντησή του ημερομηνίας 28 Μαΐου 2019 ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, αναλύει τα μέτρα και τις δράσεις που προβαίνουν οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο κύριος Ιωάννου, τονίζει πως στους χώρους που γίνεται η καταπολέμηση δεν περιλαμβάνονται οι οικίες, τα εργοστάσια και γενικά τα ιδιωτικά υποστατικά καθώς απαγορεύεται η είσοδος σε αυτά και πρακτικά θα ήταν αδύνατο να μπορέσει το προσωπικό των υπηρεσιών να τα διαχειριστεί.

Μια παράμετρος στην οποία χρειάζεται και η βοήθεια του κοινού, ενημέρωση του οποίου γίνεται μέσω ενημερωτικού φυλλαδίου, ενώ ετοιμάζεται και ενημερωτικό φιλμάκι.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως στα σημεία που ευδοκιμούν τα κουνούπια, ετοπίζεται και αυξημένος αριθμός άλλων εντόμων τα οποία ομοιάζουν με αυτά και πολλές φορές συγχέονται.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως: «παρόλο που είναι αδιαμφησβήτητο ότι φέτος παρατηρείται αυξημένος αριθμός κουνουπιών (λόγω της αύξησης των εστιών εκκόλαψης – συνεπεία της πολυομβρίας), θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τους ελέγχους της Υγειονομικής Υπηρεσίας, εντοπίζεται και αυξημένος αριθμός άλλων εντόμων τα οποία ομοιάζουν με κουνούπια και πολύ συχνά συγχέονται (από τους απλούς πολίτες) με αυτά. Τέτοια έντομα είναι α) τα Sandflies ή Φλεβοτόμοι και β) Not Biting Midges ή Χειρονόμοι».

«Ήδη έχει παρουσιαστεί πρόβλημα με Χειρονόμους στο Δήμο Λάρνακας και καταβάλλονται προσπάθειες για άμβλυνση του», αναφέρει η απαντητική επιστολή προς την κυρία Χαραλαμπίδου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top