ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΩΝ: Ο Ανδρέας Μαυρογιάννη το πρόσωπο «κλειδί»

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΩΝ: Ο Ανδρέας Μαυρογιάννη το πρόσωπο «κλειδί»

Τρεις μέρες υπό κράτηση θα παραμείνει στα κατεχόμενα ο πακιστανικής καταγωγής Μουχάμαντ Σαλμάν που παραδόθηκε μέσω των ΗΕ στην «αστυνομία» καθώς καταζητείτο για την δολοφονία του γνωστού τ/κ καλλιτέχνη Χασάν Ισίκ Οζγκιοτσμέν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η σορός του 53χρονου είχε εντοπιστεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 σε δασική έκταση κοντά στο Τρίκωμο. Γι’ αυτό ο Σαλμάν παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του «επαρχιακού δικαστηρίου» Τρικώμου.

Σε γραπτή δήλωση ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ την Παρασκευή (14/6) εξέφρασε ικανοποίηση για την «αμοιβαία παράδοση εγκληματιών μεταξύ της ε/κ και της τ/κ πλευράς», ευχόμενος αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και συγχαίροντας όσους βοήθησαν να συμβεί αυτό, προεξέχοντος του «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι. «Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τις πραγματικότητες που υπάρχουν στην Κύπρο. Εμείς, ενεργώντας με βάση αυτές τις πραγματικότητες, έχουμε εκφράσει εδώ και καιρό τη θέση ότι βλέπουμε θετικά βήματα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης αυτής της συνεργασίας».

Ευχή και προσδοκία μας είναι αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί, πρόσθεσε ο κ. Τατάρ κάνοντας λόγο σε «ε/κ γείτονες» που «εάν εγκαταλείψουν την στάση της επιβολής εμπάργκο και απομόνωσης σε πολλά θέματα, και κυρίως στις δραστηριότητες έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων, το μέλλον θα είναι πολύ καλύτερο». Πρέπει να καταλάβουν (οι Ε/κ), πρόσθεσε, ότι χωρίς να αποδεχθούν τις πραγματικότητες, αρνούμενοι τα δικαιώματά μας, δεν είναι εφικτή μια συμφωνία, η οποία θα είναι εφικτή – όπως είπε – εάν βασίζεται στις πραγματικότητες και είναι προς όφελος και των δύο «λαών», κατά την έκφρασή του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top