ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β.Αναστασιάδου: «Η κυβέρνηση και το Υπουργείο προσπαθούν για ανάπτυξη της πόλης και επαρχίας Λάρνακας»

Β.Αναστασιάδου: «Η κυβέρνηση και το Υπουργείο προσπαθούν για ανάπτυξη της πόλης και επαρχίας Λάρνακας»

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταφορών θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για περαιτέρω ανάπτυξη τη πόλης και της επαρχίας Λάρνακας, ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής 14/06 η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου.

Σε χαιρετισμό της στην έναρξη της γιορτής του Κατακλυσμού στη Λάρνακα, η Υπουργός ανέφερε ότι η συγκεκριμένη γιορτή «είναι μια λαϊκή έκφραση χαράς και αισιοδοξίας που συνδέεται με την έλευση του καλοκαιριού και την είσοδο σε μια εποχή ανεμελιάς και ανάπαυσης. Η Λάρνακα, ως ένθερμος υποστηρικτής της παράδοσης, πιστή στην υπόσχεση που δίνει εδώ και πάνω από 100 τόσα χρόνια, υποδέχεται και φέτος χιλιάδες επισκέπτες, ντόπιους και ξένους, για ένα εξαήμερο γεμάτο με χορό, τραγούδι, παράδοση και φυσικά διασκέδαση».

Πρόσθεσε ότι «ο εορτασμός κατακλυσμού εντάσσεται στις εκδηλώσεις εκείνες που προσφέρουν στους πολίτες μια ξενάγηση στα νάματα της Κυπριακής λαϊκής παράδοσης, προάγοντας τον πολιτισμό και την πολιτιστική δημιουργία. Αυτό το γνώρισμα άλλωστε έχει καταξιώσει τον εορτασμό του Κατακλυσμού στη συνείδηση όλων των Κυπρίων ως μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του νησιού μας».

Η Υπουργός συνεχάρη «θερμά τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, το Δημοτικό Συμβούλιο, την Οργανωτική Επιτροπή του Κατακλυσμού, αλλά και όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή. Ο καθένας με το δικό του τρόπο καταθέτει το δικό του λιθαράκι, ώστε να διατηρείται ο Κατακλυσμός της Λάρνακας σε ένα πολύ υψηλό και ζηλευτό επίπεδο και να έχει τη φήμη της πιο λαμπρής και επιτυχημένης παραδοσιακής εκδήλωσης του τόπου μας».

Η κα. Αναστασιάδου διαβεβαίωσε επίσης ότι «η κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταφορών, θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για περαιτέρω ανάπτυξη της τόσο της πόλης, όσο και της επαρχίας της Λάρνακας. Σε αυτά τα πλαίσια και παρά τις δυσκολίες που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς, παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο της ανάπτυξης του Λιμένα και της Μαρίνας της Λάρνακας».

Ανέφερε ακόμα ότι «το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, λόγω της σημασίας του έργου,  προωθεί τη σύναψη συμφωνίας παραχώρησης μέσω διαδικασίας διαπραγμάτευσης με τον μοναδικό οικονομικό φορέα που παρέμεινε στην προηγούμενη διαδικασία, για την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας. Οφείλουμε άλλωστε, στους κατοίκους της περιοχής και τους δημότες της πόλης, να πράξουμε ότι είναι δυνατό, προκειμένου να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του τόσο σημαντικού και αναγκαίου για την Λάρνακα, έργου».

Στο δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας είπε ότι «με γνώμονα την παράδοση, η Λάρνακα διατηρώντας το υψηλό επίπεδο  της γιορτής του Κατακλυσμού, θα δώσει στους επισκέπτες, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ιδιαίτερη έμφαση στους διαγωνισμούς κυπριακής ποίησης, ερωτικών τραγουδιών, τσιαττιστών, αυλού, μπάλου και κυπριακών χορών. Οι διαγωνισμοί αυτοί ανέκαθεν αποτελούσαν και το σημαντικότερο κομμάτι του Κατακλυσμού».

Η Λάρνακα, συνέχισε «είναι η μοναδική πόλη που γιορτάζει τον Κατακλυσμός για έξι συνεχείς μέρες, με ένα πλούσιο πρόγραμμα με την ταυτόχρονη λειτουργία σε δύο εξέδρες. Το βασικό και καθοριστικό κριτήριο είναι ο σεβασμός στην παράδοση σε συνδυασμό με τον σύγχρονο τρόπο εορτασμού» είπε και σημείωσε πως «αυτό ακριβώς είναι που διαφοροποιεί τον Κατακλυσμό στην Λάρνακα από τις άλλες πόλεις. Αναντίρρητα δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την μεγάλη αυτή Γιορτή και γνωστά ονόματα καλλιτεχνών από Κύπρο και Ελλάδα τα οποία θα δηλώσουν δυναμικά την παρουσία τους».

Ο κ. Βύρας είπε ακόμα ότι η Λάρνακα, ένθερμος υποστηρικτής της παράδοσης και πιστή στην υπόσχεση που δίνει εδώ και πάνω από 100 χρόνια, συνεχίζει να διατηρεί τα ήθη και τα έθιμα με σκοπό την αναγνώριση και την εμπέδωση των θετικών στοιχείων που απορρέουν από αυτή και εμπλουτίζουν τον πολιτισμό μας».

Ο Δήμαρχος εξέφρασε ευχαριστίες στην Υπουργό Μεταφορών για την παρουσία της στην τελετή έναρξης της γιορτής του Κατακλυσμού, στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες και σε όλες τις Δημοτικές Υπηρεσίες, που εργάζονται για την ομαλή διοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων, σε όλους τους χορηγούς που πρόσφεραν χρήματα και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια καθώς και στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και σε όλες τις κυβερνητικές Υπηρεσίες και τους Φορείς που συνεργάζονται με το Δήμο Λάρνακας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top