ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με τρεις νέους μάρτυρες κατηγορίας συνεχίστηκε σήμερα η υπόθεση Aristo

Με τρεις νέους μάρτυρες κατηγορίας συνεχίστηκε σήμερα η υπόθεση Aristo

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, η υπόθεση του διαχωρισμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί από την εταιρεία Aristo.

Στη σημερινή δικάσιμο ολοκληρώθηκε η αντεξέταση της μάρτυρος Γιαννούλας Δημητρίου, πρώην υπαλλήλου της εταιρείας Aristo. Ακολούθησαν οι μάρτυρες  Χαρίτα Χαραλάμπους, που εργάζεται σε αρχιτεκτονικό γραφείο στη Λεμεσό που συνεργάστηκε με την εταιρεία το 2009, ο Στέφανος Ρουσιάς  Πολεοδόμος – εκτιμητής Χωρομετρίας του κτηματολογίου και ο Σοφοκλής Σοφοκλέους, που εργάζεται ως Ανώτερος Τεχνικός στο Δήμο Πάφου πολιτικός μηχανικός.

Η πρώτη μάρτυρας, κ. Γ. Δημητρίου, πρώην υπάλληλος της εταιρείας Aristo Developers, ανέφερε ότι μετά από την πολυετή εργοδότησή της στην εταιρεία, έχασε την εργασία της, μαζί με άλλους 49 υπαλλήλους της εταιρείας λόγω των πρόσφατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Περαιτέρω, η μάρτυρας πρόσθεσε ότι κατά την εργοδότησή της και ως υπεύθυνη του Τμήματος της εταιρείας για την υποβολή αιτήσεων, ουδέποτε της δόθηκαν οδηγίες να πράξει οτιδήποτε πέραν των ορίων που επιβάλλουν οι σχετικές Νομοθεσίες.

Η δεύτερη μάρτυρας, Χαρίτα Χαραλάμπους, υιοθέτησε και ανέγνωσε τις καταθέσεις της χωρίς ωστόσο να της υποβληθεί οποιαδήποτε ερώτηση τόσο από τον Νίνο Κέκκο όσο και από τους συνηγόρους της άλλης πλευράς.

Ο τρίτος μάρτυρας που παρουσίασε η Κατηγορούσα Αρχή, Στέφανος Ρουσιάς, κατέθεσε έκθεση την οποία συνέταξε και η οποία αφορά την εκτίμησης γης της του υπολειπόμενου υπό παραχώρηση χώρου πρασίνου.

Ο κ. Κέκκος υπέβαλε αριθμό διευκρινιστικών ερωτήσεων προς τον μάρτυρα, οι οποίες εστιάστηκαν ως επί το πλείστον επί τηςέκθεσης.

Εν συνεχεία, ο μάρτυρας αντεξετάστηκε από το συνήγορο υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου, ποινικολόγο Γιώργο Παπαϊωάννου κατά την οποία ο μάρτυρας δέχτηκε ότι το 48% των υπό διαχωρισμό οικοπέδων εμπίπτουν στην Πολεοδομική Ζώνη, Κα7, με Συντελεστή Δόμησης 60% και το υπόλοιπο 52%  των υπό διαχωρισμό οικοπέδων εμπίπτει σε άλλη Πολεοδομική Ζώνη, Κα8, με ψηλό Συντελεστή Δόμησης 80%.

Με αφορμή το πιο πάνω, ο κ. Παπαϊωάννου ρώτησε το μάρτυρα αν ήξερε σε ποια από τις δύο ζώνες κατένειμε το πράσινο της ανάπτυξης η Πολεοδομική Αρχή, Δήμος Πάφου,  και ο μάρτυρας δήλωσε άγνοια.

Ο κ. Παπαϊωάννου συνέχισε ότι η έκθεση του μάρτυρα για να είναι σωστή θα έπρεπε να λάβει υπόψη το γεγονός ότι ενώ η έκταση του συνόλου τεμαχίων στη ζώνη Κα7, ανερχόταν σε ποσοστό 52% περίπου της συνολικής έκτασης της προτεινόμενης ανάπτυξης, δόθηκε πράσινο και κοινοτικό εξοπλισμός σε ποσοστό 80% σε αυτή τη ζώνη και, αντίστοιχα, ενώ η έκταση του συνολικού εμβαδού των τεμαχίων στην ζώνη Κα8, ανερχόταν σε ποσοστό 48% της προτεινόμενης ανάπτυξης, δόθηκε πράσινο και κοινοτικός εξοπλισμό σε ποσοστό περίπου 10% σε αυτή τη ζώνη.

Το γεγονός αυτό, απάντησε, ήταν άνιση μεταχείριση από πλευράς του Δήμου προς την εταιρεία και πρόσθεσε ότι το γεγονός αυτό προκάλεσε ζημιά στην εταιρεία, που πλησιάζει το ένα εκατομμύριο βάσει εκτίμησης.

Ο τέταρτος και τελευταίος μάρτυρας της Κατηγορούσας Αρχής, Σοφοκλής Σοφοκλέους, Ανώτερος τεχνικός του Δήμου Πάφου, ανέγνωσε και κατέθεσε ως τεκμήρια τις γραπτές του καταθέσεις, στις οποίες αναφέρει ότι ο ίδιος δεν προέβαινε σε ελέγχους πριν το 2013.

Αντεξεταζόμενος από το συνήγορο υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου, ο μάρτυρας συμφώνησε ότι η εταιρεία ενεργούσε με επαγγελματισμό και με συνέπεια και ειδικά η Ρούλα Αριστοδήμου την οποία επαινεί ακόμα και σήμερα και ότι η εταιρεία ανέμενε να πράξουν το ίδιο και οι τεχνικές υπηρεσίας και οι Αρχές.

Εν συνεχεία ο μάρτυρας αντεξετάστηκε από το συνήγορο υπεράσπισης του τέως δημοτικού Μηχανικού, δικηγόρο Ηλία Στεφάνου και αποδέχτηκε ότι σε μεγάλες αναπτύξεις κάνει έλεγχους.

Περαιτέρω, ο μάρτυρας συμφώνησε ότι αν ο τέως Δημοτικός Μηχανικός ήθελε να καλύψει οτιδήποτε παράτυπο σε σχέση με το διαχωρισμό, θα μπορούσε να προτείνει στην εταιρεία και μάλιστα από τις αρχές του 2013, να υποβάλει τροποποιητική αίτηση και τότε ως συμφώνησε ο μάρτυρας όλα θα ήταν εντάξει.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του τέως Δημοτικού Μηχανικού του Δ. Πάφου Σάββα Σάββα, δικηγόρος Ηλίας Στεφάνου ζήτησε από το Δικαστήριο στη βάση του άρθρου 87 της ποινικής δικονομίας να γίνει επί τόπου αυτοψία στο αργάκι.

Ο κ. Στεφάνου είπε πως ο μάρτυρας Σοφοκλής Σοφοκλέους είναι κατάλληλος άνθρωπος για να διαφωτίσει το δικαστήριο τι έγινε με το αργάκι και πως το αίτημα του θα βοηθήσει – όπως είπε- στην καλύτερη αντίληψη της μαρτυρίας.

Το αίτημα του κ. Στεφάνου υιοθετήθηκε και από τους υπόλοιπους  συνηγόρους υπεράσπισης .

Ένσταση στο χρόνο της αυτοψίας υπέβαλε η Κατηγορούσα Αρχή που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου Δώρα Σωκράτους έκανε διάλειμμα μερικών λεπτών και με την επανέναρξη της δικαστικής διαδικασίας είπε πως με βάση το συμφέρον της δικαιοσύνης το Δικαστήριο φρονεί ότι δεν είναι απαραίτητη η επί τόπου αυτοψία  και δεν ενέκρινε το αίτημα. 

H διαδικασία θα συνεχιστεί στις 16 Μαρτίου στις 09:00 το πρωί και ακολούθως στις 17 Μαρτίου στις 11:00 και στις 20 Μαρτίου στις 09:00 επίσης το πρωί.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με τους ίδιους όρους εγγύησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top