Τσίπρας προς Τούσκ: «Να καταδικάσει τις τουρκικές ενέργειες το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»

Τσίπρας προς Τούσκ: «Να καταδικάσει τις τουρκικές ενέργειες το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»

Να καταδικάσει τις τουρκικές ενέργειες το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζήτησε ο Τσίπρας από τον Τουσκ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ είχε την Τρίτη 18/06 ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Τουσκ όπως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο θα συνέλθει το διήμερο 20 - 12 Ιουνίου, καταδικάσει απερίφραστα τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να εξετάσει συγκεκριμένα μέτρα κατά των εμπλεκόμενων στις παράνομες δραστηριότητες, εφόσον η Τουρκία επιμείνει στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχει τις επόμενες μέρες σειρά τηλεφωνικών επαφών με αρχηγούς κρατών προκειμένου να εκφράσει τις θέσεις της Ελλάδας ενόψει της σύγκλησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λευκός καπνός για την ΑΤΑ: Οι συντεχνίες κάνουν αποδεκτή την κυβερνητική πρόταση «χωρίς να αλλάξει ούτε γράμμα» - Βίντεο

Λευκός καπνός για την ΑΤΑ: Οι συντεχνίες κάνουν αποδεκτή την κυβερνητική πρόταση «χωρίς να αλλάξει ούτε γράμμα» - Βίντεο

Λευκός καπνός βγήκε από τη Δημοσιογραφική Εστία, όπου ολοκληρώθηκε η πανσυνδικαλιστική σύσκεψη για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ). Μετά από μήνες διαβουλεύσεων και έντονων διαπραγματεύσεων, το συνδικαλιστικό κίνημα έκανε αποδεκτή την κυβερνητική πρόταση, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν δέχεται να αλλάξει ούτε ένα γράμμα από το πλαίσιο που παρουσιάστηκε.

BEST OF TOTHEMAONLINE