ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Η οικογένεια πατέρα δυο παιδιών πιέζει για απαντήσεις - Νεκρός πριν μπει στο χειρουργείο –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Η οικογένεια πατέρα δυο παιδιών πιέζει για απαντήσεις - Νεκρός πριν μπει στο χειρουργείο –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Απαντήσεις για το θάνατο του αγαπημένου τους προσώπου ζητούν επίμονα να λάβουν οι συγγενείς πατέρα δυο παιδιών, ο οποίος έχασε τη ζωή του μυστηριωδώς (για την ώρα) σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Λευκωσίας.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο Αντώνης Αντωνίου από την Πύλα απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2017 (29/09) σε ηλικία 40 ετών σε γνωστή κλινική της πρωτεύουσας, λίγο πριν χειρουργηθεί στον δεξί του ώμο, προκειμένου να ξεπεραστεί χρόνιο πρόβλημα τενοντίτιδας που αντιμετώπιζε. Ωστόσο, σύμφωνα και με την Αστυνομία, έχασε τη ζωή του κατά τη διαδικασία της τοπικής αναισθησίας, υπό συνθήκες οι οποίες είχαν προκαλέσει ερωτηματικά.

Από τότε μέχρι και σήμερα ασκήθηκαν πιέσεις από τους οικείους του, ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες, εάν κριθεί ότι υπάρχουν τέτοιες. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, από πλευράς οικογενείας έχουν σταλθεί επιστολές σε Νομική Υπηρεσία, Αστυνομία, Υπουργείο Υγείας και Ιατροδικαστική Υπηρεσία, με στόχο να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να γίνει η θανατική ανάκριση, που αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του Αντώνη.

Άτομο που μίλησε στο ThemaOnline εκ μέρους της οικογένειας του θανόντα, ανέφερε: «Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν διαδικασίες, αλλά πρόκειται για μια υπόθεση που χρήζει άμεσης διερεύνησης από τους αρμοδίους. Οι οικείοι του θανόντα που άφησε πίσω του και δυο παιδιά αναζητούν και δικαιούνται να λάβουν απαντήσεις. Επιπλέον, αν καθυστερήσει η θανατική ανάκριση φοβούμαστε ότι πιθανόν να επηρεαστεί το μαρτυρικό υλικό. Είναι γνωστό ότι όταν μια θανατική ανάκριση καθυστερεί, υπάρχει πάντα τέτοιος φόβος».

Τα δεδομένα
Η υπόθεση με τον «αιφνίδιο/αφύσικο θάνατο του Αντωνίου», όπως έχει χαρακτηριστεί κι επισήμως από την Αστυνομία, έχει απασχολήσει αρκετά τις αρμόδιες αρχές. Κατ΄ αρχάς κατά την πολύωρη νεκροψία που είχε γίνει από ιατροδικαστή της Δημοκρατίας στην παρουσία δυο ιδιωτών συναδέλφων του (είχαν προσληφθεί από οικογένεια και ιδιωτικό νοσηλευτήριο, αντίστοιχα) είχαν ληφθεί δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις, ενώ είχαν αποσταλεί και τοξικολογικά δείγματα στις ΗΠΑ σε εξειδικευμένο εργαστήριο.

Για να αποσταλούν τα δείγματα για εξετάσεις στις ΗΠΑ έχει εμπλακεί και το Υπουργείο Υγείας, που είχε καλύψει και τα σχετικά έξοδα (περίπου 2.800 ευρώ), όπως και τα έξοδα του αστυφύλακα, ο οποίος είχε την ευθύνη για τη μεταφορά τους στο εξωτερικό.

Για τις ανάγκες της υπόθεσης έχει καταρτιστεί πολυμελής επιτροπή, η οποία αποτελείται από ειδικούς ιατρούς, άτομα από το Γενικό Κρατικό Χημείο, καθώς και μέλος της αστυνομικής δύναμης.

Απεβίωσε στις 09:00 το πρωί, δηλώθηκε στις 13:20
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν κάποιοι παράμετροι που καθιστούν ιδιάζουσα την υπόθεση. Χαρακτηριστικά σημειώνουμε ότι ο Αντωνίου είχε χάσει τη ζωή του κατά τη διαδικασία τοπικής αναισθησίας περίπου στις 09:00 το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου του 2017, ωστόσο για το θάνατό του η Αστυνομία είχε ειδοποιηθεί γύρω στις 13:20. Επιπλέον, η οικογένεια φερόταν να είχε αναφέρει λίγο μετά το θάνατο του Αντωνίου, ότι ο 40χρονος είχε ενημερώσει τους ιατρούς του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου πως είχε αλλεργία στα οστρακοειδή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Νικόλα Κυριακίδη, «η Αστυνομία διερευνά υπόθεση θανάτου εξ αμελείας μετά από υπόδειξη της Νομικής Υπηρεσίας» και θα πρέπει οι αρμόδιοι να μεριμνήσουν ώστε να λάμψει σύντομα η αλήθεια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top