ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για Τουρκία: «Υπάρχει σχέδιο αποτροπής- Η Ελλάδα δεν θα κάνει βήμα πίσω»

Τσίπρας για Τουρκία: «Υπάρχει σχέδιο αποτροπής- Η Ελλάδα δεν θα κάνει βήμα πίσω»

Ένδειξη της αδυναμίας και της απομόνωσής της στην περιοχή θεωρεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τις κινήσεις της Τουρκίας στην περιοχή.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ο Έλληνας Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι κινήσεις Ελλάδας και Κύπρου και οι συμμαχίες που έχουν χτιστεί τα τελευταία χρόνια, έχουν οδηγήσει σε στρατηγικό αδιέξοδο την Άγκυρα. «Η Τουρκία δεν έχει ισχυρές συμμαχίες. Βλέπει ότι δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ένα διμερές ζήτημα οι διαφορές της με την Κύπρο, όπως και με την Ελλάδα. Η ΑΟΖ της Κύπρου είναι και ΑΟΖ της Ευρώπης, τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης», σημείωσε και πρόσθεσε ότι Αθήνα και Λευκωσία βρίσκονται σε διαρκή συνεννόηση και συνεργασία.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πάντα υπαρκτό και για αυτό το λόγο η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και σημείωσε ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. «Δεν αρκεί όμως αυτό, χρειάζονται ισχυρές συμμαχίες τις οποίες η Ελλάδα έχει αναπτύξει. Το αποδεικνύει αυτό η αντίδραση των ΗΠΑ και της ΕΕ και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να λάβει συγκεκριμένα μέτρα κατά της Τουρκίας», ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να βάλει δεύτερο γεωτρύπανο στην περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου, αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει σχέδιο αποτροπής. «Η Ελλάδα δεν θα κάνει βήμα πίσω» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Τέλος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, για να συμπληρώσει ότι θα είναι ακόμη πιο ασφαλείς εάν σταματήσει η μικροκομματική εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων από την αντιπολίτευση.

Απο ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top