ΚΥΠΡΟΣ: Προσοχή από τις μέδουσες - Δεν υποχώρησαν από τις παραλίες

ΚΥΠΡΟΣ: Προσοχή από τις μέδουσες - Δεν υποχώρησαν από τις παραλίες

Συνεχίζει να υφίσταται το φαινόμενο της παρουσίας μεδουσών στα ανατολικά παράλια της Κύπρου και πιο συγκεκριμένα του είδους Pelagia noctiluca αναφέρει το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση με σκοπό τη διασφάλιση της προστασίας των λουόμενων.

Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, καθώς η επαφή με το δέρμα προκαλεί ερεθισμούς οι οποίοι ποικίλουν από άτομο σε άτομο ενώ σε περίπτωση επαφής με το δέρμα, το Τμήμα Αλιείας προτρέπει όπως ξεπλυθεί η περιοχή προσεκτικά με θαλασσινό νερό χωρίς όμως να υπάρξει τριβή την πληγείσα περιοχή.
 
Συμβουλεύει, επίσης, τη χρήση πλαστικής κάρτας (π.χ. πιστωτικής) για να αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα από τα πλοκάμια.
 
Το κοινό καλείται όπως ενημερώσει τους ναυαγοσώστες, αν υπάρχουν στην περιοχή, για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών «συνήθως ο οξύς πόνος διαρκεί περίπου 15 - 20 λεπτά, ωστόσο εάν ο πόνος δεν υποχωρεί συστήνεται η επίσκεψη σε γιατρό».
 
Σε περίπτωση αλλεργικού σοκ η άμεση μετάβαση σε γιατρό ή νοσοκομείο είναι απαραίτητη καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυβέρνηση: Καταδικάζει τις ενέργειες του Φειδία - «Παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας»

Κυβέρνηση: Καταδικάζει τις ενέργειες του Φειδία - «Παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας»

Την έντονη ανησυχία της Κυβέρνησης εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε σχέση με την ενέργεια του Φειδία Παναγιώτου να πάρει συνέντευξη από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, στο λεγόμενο «προεδρικό» του ψευδοκράτους.