ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Στο κελί 24χρονος – Καταζητούνται 'συνεργάτες' του - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Στο κελί 24χρονος – Καταζητούνται 'συνεργάτες' του - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διάταγμα προσωποκράτησης οκτώ μέρες, εξέδωσε την Πέμπτη 27/06 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εναντίον 24χρονου.

Ο 24χρονος συνελήφθη την Τετάρτη 26/06 από μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπορίας ενήλικων προσώπων, τέλεσης εικονικών γάμων, πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου.

Για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί άλλο ένα πρόσωπο ηλικίας 25 χρόνων, ενώ δύο γυναίκες έχουν εντοπιστεί και αναγνωριστεί ως πιθανά θύματα εμπορίας προσώπων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε όταν στις 19 Ιουνίου, 2019, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι 18χρονη από χώρα της Ευρώπης, κρατείται παρά τη θέλησή της, σε άγνωστο της χώρο στην Λευκωσία.

Γύρω στη 1:40 τα ξημερώματα στις 20 Ιουνίου, μέλη της Αστυνομίας, εντόπισαν στο χώρο ελέγχου διαβατηρίων του Αεροδρομίου Λάρνακας, την 18χρονη, η οποία είχε μεταβεί στο αεροδρόμιο, με σκοπό να αναχωρήσει για τη χώρα της. Μαζί της βρίσκονταν μία γυναίκα 21 ετών και ένας άνδρας 25 ετών.

Μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, μετέβησαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου παρέλαβαν τα τρία πρόσωπα και διενήργησαν εξετάσεις. Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο κοπέλες είχαν αφιχθεί στην Κύπρο, στις 16 Ιουνίου, 2019. Κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, φέρονται να τέλεσαν εικονικούς γάμους με υπηκόους τρίτων χωρών, τους οποίους φέρεται να διευθέτησε ο 25χρονος, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι δύο κοπέλες παραδόθηκαν σε μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων και μετά από σχετικές συνεντεύξεις που τους λήφθηκαν, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για πιθανά θύματα εμπορίας προσώπων.

Εναντίον του 25χρονου εξασφαλίστηκε Δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη την ίδια μέρα, ενώ στις 21 Ιουνίου, οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο μετά από αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε εναντίον του διάταγμα προσωποκράτησης για περίοδο επτά ημερών, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων διερευνά την υπόθεση.

Για την ίδια υπόθεση εξακολουθούν να καταζητούνται δύο πρόσωπα ηλικίας 28 και 25 ετών

Δείτε τις φωτογραφίες τους:  

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φόνος Δημοσθένους: Στα χέρια της Αστυνομίας όλοι οι ύποπτοι – Το ΤΑΕ «κλείδωσε» τον εκτελεστή

Φόνος Δημοσθένους: Στα χέρια της Αστυνομίας όλοι οι ύποπτοι – Το ΤΑΕ «κλείδωσε» τον εκτελεστή

Η υπόθεση της δολοφονίας του 49χρονου επιχειρηματία Σταύρου Δημοσθένους στις 17 Οκτωβρίου στη Λεμεσό φαίνεται να φτάνει στο τέλος της, καθώς το ΤΑΕ Λεμεσού δηλώνει ότι έχει πλέον στα χέρια του όλους όσους φέρονται να συμμετείχαν στο σχέδιο εξόντωσής του.