ΔΙΕΘΝΗ

Ιστορική χειραψία Τραμπ – Κιμ στα σύνορα ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα

Ιστορική χειραψία Τραμπ – Κιμ στα σύνορα ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα

Ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και ο βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν, αντάλλαξαν μια ιστορική χειραψία στα σύνορα ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέσχισε τη γραμμή που χωρίζει την Νότια από τη Βόρεια Κορέα στο χωριό Πανμουντζόμ, όπου είχε υπογραφεί η ανακωχή του 1953, για να κάνει μερικά ιστορικά βήματα μαζί με τον βορειοκορεάτη ηγέτη.

Ο Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που πάτησε στο έδαφος της Βόρειας Κορέας.

Συνοδεία του ισχυρού άνδρα της Πιονγκγιάνγκ, ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος έκανε μερικά βήματα στο βορειοκορεατικό έδαφος, προτού σταθεί δίπλα του στην συνοριακή γραμμή για να βγάλουν φωτογραφίες οι δημοσιογράφοι.

 

«Είναι μια μεγάλη ημέρα για τον κόσμο», δήλωσε. «Σηματοδοτεί ότι θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στο δυσάρεστο παρελθόν και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο μέλλον», πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top