ΛΕΜΕΣΟΣ: Το πρόβλημα θορύβου από πτήσεις αεροσκαφών, επαναφέρουν οι κάτοικοι Ακρωτηρίου

ΛΕΜΕΣΟΣ: Το πρόβλημα θορύβου από πτήσεις αεροσκαφών, επαναφέρουν οι κάτοικοι Ακρωτηρίου

Αντιδρούν και πάλι οι κάτοικοι της κοινότητας Ακρωτηρίου, στο θόρυβο που προκαλείται από τις πτήσεις αεροσκαφών από και προς το αεροδρόμιο των Βρετανικών Βάσεων, πρόβλημα που εντάθηκε τον τελευταίο μήνα με την παρουσία και τις επιχειρήσεις, σε Συρία και Ιράκ, των νέων αεροσκαφών της Βασιλικής Αεροπορίας, F-35.

 
Το θέμα απασχόλησε σύσκεψη στην κοινότητα το απόγευμα της Τετάρτης 3/7, στην παρουσία βουλευτών της Λεμεσού και συγκεκριμένα των, Ευθύμιου Δίπλαρου, Γιώργου Γεωργίου, Κώστα Κώστα, Άντρου Καυκαλιά και Πανίκου Λεωνίδου.
 
Οι βουλευτές άκουσαν τα παράπονα των κατοίκων, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσφορία τους από την ηχορύπανση που υπάρχει όταν τα αεροσκάφη πετούν πάνω από την κοινότητα και ζήτησαν την παρέμβαση τους ώστε να δρομολογηθούν λύσεις.
 
Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε όπως το θέμα τεθεί ενώπιον του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη, σε συνάντηση που θα αναλάβει να διευθετήσει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος και στην οποία θα συμμετάσχουν τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου.
 
Επίσης, οι βουλευτές ανέφεραν πως θα εξετάσουν, πως σε επίπεδο Βουλής, μπορεί να γίνουν βήματα που να βοηθήσουν τους κατοίκους Ακρωτηρίου.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Με το Κυπριακό να βρίσκεται σε μια νέα περίοδο έντονων διπλωματικών διεργασιών, η σημερινή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στα κατεχόμενα, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Μία μόλις εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η Άγκυρα καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, απέναντι στις τελευταίες προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

BEST OF TOTHEMAONLINE