ΕΛΛΑΔΑ: Πέθανε 17χρονη από μηνιγγίτιδα

ΕΛΛΑΔΑ: Πέθανε 17χρονη από μηνιγγίτιδα

Από κεραυνοβόλο μορφή μηνιγγίτιδας κατέληξε στο Νοσοκομείο Νίκαιας η 17χρονη Ιταλίδα που διακομίστηκε με υψηλό πυρετό και σηψαιμικό σοκ από την Νάξο με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα.

Θετικές σε μηνιγγιτιδόκοκκο ήταν οι εργαστηριακές εξετάσεις που διενήργησε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ( ΕΟΔΥ).

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ είχε χαρακτηρίσει «ανυπόστατα» δημοσιεύματα σχετικά με περιστατικό έμπολα που κατέληξε σε κρατικό νοσοκομείο της Αττικής.

Διευκρίνιζε ότι το επιδημιολογικό ιστορικό του εν λόγω περιστατικού δεν είναι συμβατό με τη νόσο έμπολα.

ΠΗΓΗ: Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αφθώδης Πυρετός: Συναγερμός στις Αρχές – Ιδρύεται Συντονιστικό Κέντρο και μπαίνουν «μπλόκα» σε κυνηγούς

Αφθώδης Πυρετός: Συναγερμός στις Αρχές – Ιδρύεται Συντονιστικό Κέντρο και μπαίνουν «μπλόκα» σε κυνηγούς

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι κρατικές υπηρεσίες για την αναχαίτιση του αφθώδους πυρετού, μετά την έκτακτη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Προτεραιότητα η θωράκιση της επισιτιστικής αλυσίδας και η προστασία των κτηνοτρόφων.

BEST OF TOTHEMAONLINE