ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Βαριές ποινές στους δύο Ε/κ για 15 κιλά άσπρης σκόνης

ΚΥΠΡΟΣ: Βαριές ποινές στους δύο Ε/κ για 15 κιλά άσπρης σκόνης

Οκτώ και 16 χρόνια φυλάκισης επιβλήθηκαν το πρωί της Τετάρτης 24/07 σε 36χρονο και 34χρονο για κατοχή 15 κιλών κοκαϊνής.

Της Γεωργίας Παππούτα

Πρόκειται για τον 36χρονο Α.Κ. και τον 34χρονο Γ.Α. από τη Λευκωσία.

Ο 36χρονος κατηγορείται μόνο για κατοχή ναρκωτικών μετά από παραδοχή του, ενώ ο 34χρονος για κατοχή με σκοπό την προμήθεια και για συνομωσία.

Για τον 36χρονο ο συνήγορος υπεράσπισης του, κατά την αγόρευση, ανάφερε ότι ο πελάτης του δεν γνώριζε αρχικά που θα πήγαιναν και τον είχε καλέσει ο 34χρονος ο οποίος είναι παιδικός του φίλος για να τον μεταφέρει στη Λάρνακα.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου μίλησε για ένα τίμιο και εργατικό άνδρα, ο οποίος υπέδειξε υποδειγματική συμπεριφορά στις Κεντρικές Φυλακές, ενώ τόνισε πως έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Ο συνήγορος, ζήτησε όπως του δοθεί αναστολή και μια δεύτερη ευκαιρία.

Όσον αφορά τον 34χρονο ο δικηγόρος του είπε πως έχασε τη μητέρα του πριν λίγα χρόνια και πως δεν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, αλλά είχε εθιστεί στον τζόγο.

«Το πάθος αυτό του δημιούργησε πολλά χρέη και δεχόταν απειλές» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του. Έτσι του ζήτησαν να μεταφέρει τα ναρκωτικά και δεν κατονομάζει αυτά τα άτομα καθώς όπως ισχυρίζεται είναι αδίστακτα.

Ακόμη ανέφερε πως ρίχθηκαν πυροβολισμοί στην οικία του πατέρα του, ενώ τονίστηκε η άμεση παραδοχή του στις κατηγορίες.

Ο δικαστής ανέφερε πως δεν χωράει καμιά αμφιβολία πως πρόκειται για τα σοβαρότερα αδικήματα, καθώς τα ναρκωτικά έχουν εξαπλωθεί παντού ακόμη και στα σχολεία, έτσι πρέπει να επιβληθούν αποτρεπτικές ποινές λόγω της έξαρσης.

Παράλληλα μίλησε για μεγάλη ποσότητα πέραν των 15 ετών ενώ λαμβάνεται υπόψη και οι προσωπικές και οικογενειακές περιστάσεις των κατηγορουμένων, ενώ δόθηκε βαρύτητα και στην παραδοχή τους.

«Δεχόμαστε ότι ο ρόλος του 34χρονου ήταν να τα μεταφέρει ωστόσο μετά αφαίρεσε το ένα κιλό κοκαΐνης από την τσάντα», ανέφερε ο δικαστής.

Στον 36χρονο Α.Κ. επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 ετών, ενώ στον 34χρονο Γ.Α. επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16 χρόνων.

Τα γεγονότα της υπόθεσης

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν από τον εξεταστή της υπόθεσης, η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) είχε συγκεκριμένες πληροφορίες για τα δυο πρόσωπα από τον περασμένο Δεκέμβριο, βάσει των οποίων οι ύποπτοι χρησιμοποιούσαν τις οικίες τους ως αποθήκες ναρκωτικών και εκεί διαχώριζαν, ζύγιζαν και πωλούσαν ουσίες σε τρίτα πρόσωπα.

Μετά από συγκεκριμένες πληροφορίες ότι τα δυο πρόσωπα θα παραλάμβαναν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών από άλλη πόλη, άνδρες της ΥΚΑΝ τους εντόπισαν στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας παρά την έξοδο Κοτσιάτη, θέτοντάς τους υπό παρακολούθηση.

Τα δυο πρόσωπα εισήλθαν στην οικία του 34χρονου στη Λευκωσία. Ακολούθως βγήκε από εκεί ο 36χρονος που έφερε και μια τσάντα (hand bag) στρατιωτικού τύπου. Συνελήφθη επί τόπου, ερευνήθηκε και στην τσάντα εντοπίστηκαν 14 κιλά κοκαΐνη.

Εν συνεχεία, οι άνδρες της ΥΚΑΝ κτύπησαν την πόρτα του διαμερίσματος του 2ου υπόπτου (34χρονος) κι αφού ο τελευταίος δεν άνοιγε, την έσπασαν.

Λίγες στιγμές αργότερα εντόπισαν τον 34χρονο να βρίσκεται στη βεράντα και αντιλήφθηκαν ότι πέταξε συσκευασία με 1 κιλό κοκαΐνης σε βεράντα διπλανού διαμερίσματος.

Τότε ο 34χρονος είπε στα μέλη της ΥΚΑΝ: «Δεν άνοιγα, γιατί φίλε μου, ε κοκαΐνη τζιαί εν δικά μου, τζιαί τζείνα που ήβρετε πάνω στον Άριστο τζιαί τούτο το ένα που επέταξα…».

Όπως αναφέρθηκε, η πώληση των εν λόγω ναρκωτικών ουσιών θα απέφερε έσοδα περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Σε έρευνα στην οικία του 34χρονου εντοπίστηκαν 7 κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό ύψους 2010 ευρώ, 1 laptop, σημειώσεις και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεχόταν κλήσεις και γραπτά μηνύματα σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα από διάφορα πρόσωπα.

Στον χώρο διαμονής του 36χρονου εντοπίστηκαν δυο ζυγαριές ακριβείας, 1 κόφτης, 1 κροτίδα, 1 κινητό τηλέφωνο, διάφορες σημειώσεις και ένα απόκομμα κάρτας τηλεφώνου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top