Προσβλέπει στη συνάντηση 9ης Αυγούστου, είπε ο ΓΓ ΟΗΕ στον Πρόεδρο σε τηλεφωνική επικοινωνία

Προσβλέπει στη συνάντηση 9ης Αυγούστου, είπε ο ΓΓ ΟΗΕ στον Πρόεδρο σε τηλεφωνική επικοινωνία

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τετάρτη 24/7 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανέφερε ότι προσβλέπει στην συνάντηση της 9ης Αυγούστου και επανέλαβε ότι ο ίδιος είναι απόλυτα δεσμευμένος στην προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι θα παραμείνει σε επαφή για τα επόμενα βήματα, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε γραπτή δήλωσή του.


«Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, ο κ. Γκουτέρες ευχήθηκε στον Πρόεδρο ταχεία ανάρρωση», αναφέρει ο κ. Προδρόμου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.

Κατά τη συνομιλία τους, προσθέτει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «ο ΓΓ των ΗΕ διεμήνυσε ότι προσβλέπει στη συνάντηση του Προέδρου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στις 9 Αυγούστου και επανέλαβε ότι ο ίδιος είναι απόλυτα δεσμευμένος στην προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι θα παραμείνει σε επαφή για τα επόμενα βήματα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ώρα αποφάσεων για Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν-Σήμερα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών και τα μηνύματα που στέλνει η Ολγκίν, πριν από την τριμερή

Κυπριακό: Ώρα αποφάσεων για Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν-Σήμερα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών και τα μηνύματα που στέλνει η Ολγκίν, πριν από την τριμερή

Η νέα συνάντηση σήμερα, του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία το Κυπριακό διατηρείται στο διπλωματικό προσκήνιο, χωρίς όμως να διακρίνεται ακόμη καθαρός δρόμος προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE