ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελετή λήξης του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου

Τελετή λήξης του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (26/07) το μεσημέρι στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, η τελετή λήξης του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, στην παρουσία του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Κύπρου Μιχαηλίδη.

Στη λιτή τελετή που έγινε, βραβεύθηκαν πέντε μέλη της Αστυνομίας Κύπρου και ένα μέλος της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, τα οποία κατέλαβαν την 1η και 2η θέση κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2018-2019 στη Βασική Εκπαίδευση Ανίχνευσης Εγκλημάτων ΤΑΕ, στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Διερεύνησης Τροχαίων Οδικών Δυστυχημάτων, καθώς και στον διαγωνισμό για το Επαμειβόμενο Κύπελλο Αστυνομίας, 2019. Στην τελετή ήταν επίσης παρόντες 57 δόκιμοι αστυνομικοί της σειράς εκπαίδευσης 151, οι οποίοι ολοκληρώνουν σήμερα το Α΄ και Β΄ Εξάμηνο της εκπαίδευσής τους.

Κατά την τελετή, παρευρέθηκαν ο Αρχηγός Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων κ. Chris Eyre και οι χορηγοί των χρηματικών βραβείων κ. Ανδρέας Παπάς και κ. Στέλιος Δημητρίου.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων «Οι αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Αστυνομική Ακαδημία, είχαν ως αποτέλεσμα την παροχή ακόμη πιο ποιοτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μέσα από τα οποία οι σπουδαστές αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, προκειμένου να υπηρετούν, βοηθούν και ταυτόχρονα να προστατεύουν τον πολίτη και την κοινωνία γενικότερα». Επίσης, πρόσθεσε «Σημαντική εξέλιξη εξάλλου, για τον αστυνομικό εκπαιδευτικό τομέα, αποτελεί η συνομολόγηση Συμφωνίας Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, με βάση την οποία, σημαντικό μέρος της εκπαίδευσης των Δοκίμων Αστυνομικών, διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Για το σκοπό αυτό και αφού μελετήθηκαν τα προγράμματα άλλων Αστυνομικών Ακαδημιών, αλλά και των σύγχρονων αναγκών όπως προκύπτουν σήμερα, καθώς και των απαιτήσεων από τα μέλη της Αστυνομίας Κύπρου, αποφασίστηκε ότι η συνεργασία της Α.Α.Κ. με το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα είναι διάρκειας 16 εβδομάδων για κάθε εκπαίδευση Δοκίμων Αστυνομικών, ενώ παράλληλα έχει εκσυγχρονιστεί και το πρόγραμμα φοίτησης των δοκίμων αστυνομικών στην Α.Α.Κ. και στη Μ.Μ.Α.Δ., καθώς και στην επέκταση του χρόνου της εποπτευόμενης πρακτικής του εξάσκησης (mentoring system). Παράλληλα, η Α.Α.Κ. και το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δοκίμων Αστυνομικών αξιολογήθηκαν και πιστοποιήθηκαν από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης, τον περαμένο Μάιο, με ισχύ της πιστοποίησης από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024».

Να σημειωθεί ότι κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 έχουν πραγματοποιηθεί στην Αστυνομική Ακαδημία, 121 εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία παρακολούθησαν 2,585 μέλη της Αστυνομίας και 375 μέλη άλλων Υπηρεσιών. Στα εν λόγω προγράμματα περιλαμβάνονται και εκπαιδεύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί για την Υπηρεσία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τις Υγειονομικές Υπηρεσίες, την Υπηρεσία Θήρας, την Εθνική Φρουρά, Δημοτικούς Τροχονόμους διαφόρων Δήμων κ.ά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top