ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σήκωσε το πρώτο με… περίπατο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήκωσε το πρώτο με… περίπατο (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιβλητική εμφάνιση και φοβερή ποιότητα στο παιχνίδι του, ο ελλιπής Άγιαξ έκανε σκόνη την Αϊντχόφεν 2-0 και κατέκτησε το ολλανδικό Σούπερ Καπ, λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του στην Τούμπα.

Ας ξεκινήσουμε με τα καλά νέα για τον ΠΑΟΚ. Ο Άγιαξ έχει κάνει μία προβληματική καλοκαιρινή προετοιμασία. Ο Ντάβιντ Νέρες και ο Νικολάς Ταλιαφίκο έλειπαν στο Κόπα Αμέρικα, οι Αντρέ Ονανά, Χακίμ Ζίγες, Νουσαΐρ Μαζράουι απουσίαζαν στο Κόπα Άφρικα, ο νεοαποκτηθείς Έντσον Άλβαρες δεν έχει κάνει ακόμα ντεμπούτο, ενώ φυσικά σε σχέση με πέρσι λείπουν οι ηγετικές μορφές των Ντε Λιχτ και Ντε Γιονγκ. Όλοι αυτοί, έχουν παίξει από καθόλου έως ελάχιστα φέτος και αν αγωνιστούν απέναντι στον ΠΑΟΚ, θα το κάνουν χωρίς ρυθμό με την υπόλοιπη ομάδα.

Κάπου εδώ σταματούν τα καλά νέα για τον Δικέφαλο, διότι κι αυτοί που παίζουν τώρα στον Άγιαξ του αρκούν για να κάνει εγχώρια πλάκα, ακόμα και στον πιο σοβαρό του αντίπαλο εντός Ολλανδίας.

Ο Αίαντας σήκωσε το ολλανδικό Σούπερ Καπ, κερδίζοντας πανεύκολα την Αϊντχόφεν με 2-0, ένας Άγιαξ αρκετά διαφορετικός από αυτόν που βλέπαμε πέρσι.

Μία ματιά στην αρχική του ενδεκάδα αρκεί για να το καταλάβει κανείς. Από την τετράδα που ξεκίνησε απέναντι στην PSV (Φέλτμαν, Μαρτίνες, Σχούρς, Ντεστ) κανείς δεν έπαιζε πέρσι! Ο Ντάλεϊ Μπλιντ για μία ώρα παιχνιδιού αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος, ο Τάντιτς από ψευτοεννιάρι έγινε αριστερός εξτρέμ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκινάει πλέον ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ.

Ο Δανός σέντερ-φορ χρειάστηκε μόλις 34 δευτερόλεπτα για να ανοίξει το σκορ σε μία φάση όπου… χάθηκε η μπάλα και όλα έγιναν πιο εύκολα για τους πρωταθλητές Ολλανδίας που περιόρισαν σε απόλυτα παθητικό ρόλο την Αϊντχόφεν.

Το πρώτο τέταρτο ήταν αληθινή αιχμαλωσία, παίχτηκε στο μισό γήπεδο, με τον Ντόλμπεργκ να χάνει σπουδαία ευκαιρία για το 2-0 (4’) και τον Άγιαξ να βγάζει φοβερή αμυντική ασφάλεια.

Η Αϊντχόφεν χρειάστηκε 28 λεπτά για να κάνει το πρώτο σουτ με τον Γκακπέ, με τον Έρικ Τεν Χαχ να ανησυχεί από ένα χτύπημα που δέχθηκε ο Πρόμες, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ξεκίνημα της επανάληψης.

Η Αϊντχόφεν ξεκίνησε με πίεση ψηλά στην επανάληψη, όμως ένα σουτ του Μπλιντ μετά από φάση διαρκείας έφερε το 2-0 (52’), που μέτρησε μετά από συμβουλή και του VAR.

Ο τραυματισμός του Λάμερς (64’) ενώ είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές άφησαν την PSV με 10 παίκτες, με τον Ντεστ να έχει δοκάρι για το 3-0 (75’) σε ένα πολύ εύκολο απόγευμα για τον Αίαντα που σήκωσε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν μέσα στο σπίτι του, 10 ημέρες πριν την επίσκεψη του στην Τούμπα για το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Άγιαξ αγωνίστηκε με τους: Ονανά, Φέλτμαν, Μαρτίνες (58’ Σούνε), Σχουρς, Ντεστ, Μπλιντ, Μάριν, Φαν ντε Μπέικ, Τάντιτς, Πρόμες (58’ Ζίγες), Ντόλμπεργκ.

 

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top