ΚΥΠΡΟΣ

O Αλέξης Φωτιάδης νέος πρεσβευτής FAIR PLAY

O Αλέξης Φωτιάδης νέος πρεσβευτής FAIR PLAY

Στην παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία, η τελετή ανακήρυξης του κ. Αλέξη Φωτιάδη, σε Πρεσβευτή της Κύπρου για τον “Αθλητισμό, την Ανεκτικότητα και το Τίμιο Παιγνίδι για το 2015.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνεχάρη τους τιμώμενους και την Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία μέσα από το ευρύτερο έργο της, αλλά και σε συνεργασία με το σύνολο των αθλητικών φορέων, συμβάλλει στην καλλιέργεια, την ανάδειξη και την επικράτηση του “Ευ Αγωνίζεσθαι”. Αναφερόμενος στον νέο Πρεσβευτή «Fair Play» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε τα ακόλουθα : «Ο κ. Αλέξης Φωτιάδης δεν διακρίνεται μόνο για τη μεγάλη του προσφορά στην οικονομία του τόπου μας, αλλά ταυτόχρονα διακρίνεται ως ένας από τους κορυφαίους πρώην αθλητές της πατρίδας μας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι με την επιλογή του κ. Φωτιάδη, οι στόχοι της ενθάρρυνσης και της υποστήριξης των ηθικών αξιών του αθλητισμού, καθώς και η προαγωγή του πνεύματος “Ευ Αγωνίζεσθαι” θα κατακτηθούν πλήρως».

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ουράνιος Ιωαννίδης, αναφέρθηκε στην επιλογή της ΚΟΕ σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Αναζητώντας λοιπόν τα πρότυπα καλά  παραδείγματα, για μας, η επιλογή του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ στο πρόσωπο του κυρίου Αλέξη Φωτιάδη δεν ήταν καθόλου δύσκολη. Είναι εκ των αρίστων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας».

Το σκεπτικό της απόφασης ανέγνωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στου πέντε πυλώνες του “Fair Play” κατέληξε: «Θεωρούμε ότι, ο κύριος Φωτιάδης, με την αδιάλειπτη πολύ-επίπεδη δράση του, από τα εφηβικά του χρόνια μέχρι και σήμερα, στους τομείς  του  αθλητισμού, της κοινωνικής προσφοράς και της επαγγελματικής καταξίωσης,  και ιδιαίτερα με τη μόρφωση, τις ικανότητες, το ήθος και την παιδεία που συνοδεύουν την ισχυρή προσωπικότητα του, αποτελεί πρότυπη επιλογή για μας».

Στην αντιφώνηση του ο κ. Αλέξης Φωτιάδης, ευχαρίστησε την ΚΟΕ για την επιλογή της και ιδιαίτερα την οικογένεια του για τα όσα του έχει προσφέρει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του, και τη στήριξη που του παρείχε σε όλη την ζωή του, στην αθλητική του πορεία, στην μόρφωση του και στην επαγγελματική του σταδιοδρομία. Παρουσίασε τους τρεις άξονες στους οποίους θα στηριχτούν οι ενέργειες του, στο διάστημα που θα διατελεί ως Πρεσβευτής της Κύπρου και είναι : α. Παρουσίαση πρότυπων παραδειγμάτων στις σημαντικές τελετές όλων των αθλητικών ομοσπονδιών, β. δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων που θα αφορά το «Fair Play”,  γ. δημιουργία καναλιού συνεχούς επικοινωνίας, για το οποίο όπως ανέφερε αφού κτιστεί η προσωπική επαφή με αθλητές, γονείς, προπονητές και ευρύ κοινό, η συνεχής επικοινωνία θα γίνεται μέσω διαδραστικής επικοινωνίας με τη δημιουργία και συντήρηση ξεχωριστών καναλιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top