ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρεί η Αθήνα τη συμμετοχή των ΗΠΑ στην 1η Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρεί η Αθήνα τη συμμετοχή των ΗΠΑ στην 1η Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στην 1η Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη που γίνεται την Τετάρτη στην Αθήνα με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Υπουργός Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ Γιουβάλ Στάινιτζ και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για τους ενεργειακούς πόρους των ΗΠΑ, Φράνσις Φάνον.

Στην Αθήνα θεωρούν ιδιαίτερα σημαντική τη συμμετοχή του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών, Φράνσις Φάνον καθώς είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ συμμετέχουν σε υπουργική διάσκεψη για ζητήματα ενέργειας. Η ελληνική πρωτεύουσα, άλλωστε, θα είναι ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του κ. Φάνον στην περιοχή αφού έχουν ήδη προηγηθεί η Ιορδανία και ο Λίβανος, δείγμα ότι η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει ότι η Ελλάδα “διαδραματίζει καίριο ρόλο στην προώθηση της ενεργειακής ολοκλήρωσης της περιοχής”, όπως σημειώνεται και στην ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Διακηρυγμένη θέση της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον και η ανανέωση της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών. Στο πρώτο επίσημο ταξίδι του νέου υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Δένδια, οι δύο πλευρές συζήτησαν σειρά θεμάτων όπως η ασφάλεια και η ενέργεια ενώ γίνονται προσπάθειες προκειμένου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο να επισκεφτεί την Αθήνα το προσεχές φθινόπωρο.

Στόχοι της 1ης Ενεργειακής Υπουργικής Διάσκεψης είναι αφενός να αναγνωριστούν ενεργειακοί τομείς δυνητικής συνεργασίας, που ενδιαφέρουν και τα τέσσερα κράτη και αφετέρου να αποφασιστεί η σύσταση μιας ομάδας εργασίας η οποία θα προσδιορίσει συγκεκριμένα projects, ανά θεματικό τομέα συνεργασίας, και θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα υποστήριξής τους σε τετραμερές επίπεδο.

Η 1η Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη θα αρχίσει στις 10:00 την Τετάρτη 7/8 ενώ στις 14:00 θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από τους τέσσερις υπουργούς.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top