ΗΠΑ: 214 δήμαρχοι καλούν τη Γερουσία να ελέγξει την αγορά των όπλων

ΗΠΑ: 214 δήμαρχοι καλούν τη Γερουσία  να ελέγξει την αγορά των όπλων

Περισσότεροι από 200 δήμαρχοι αμερικανικών πόλεων προέτρεψαν την Πέμπτη 8/8 τη Γερουσία να υιοθετήσει εκτάκτως νέους νόμους για τον έλεγχο της αγοράς των όπλων, μετά τις πολύνεκρες ένοπλες επιθέσεις που συγκλόνισαν τη χώρα.


Διακόσιοι δέκα τέσσερις δήμαρχοι του Ρεπουμπλικανικού και Δημοκρατικού Κόμματος έστειλαν επιστολή στους ηγέτες της Γερουσίας για να τους ζητήσουν να συγκαλέσουν μια έκτακτη συνεδρίαση και να οργανώσουν τη διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας για δύο νομοσχέδια που έχει ήδη εγκρίνει η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τα κείμενα προβλέπουν την ενίσχυση των ελέγχων για το παρελθόν των αγοραστών στο σύνολο των συναλλαγών, περιλαμβανομένων των ελέγχων στις πωλήσεις όπλων μεταξύ ιδιωτών ή σε εκθέσεις όπλων, και να παραταθεί στις 10 ημέρες το διάστημα μεταξύ του ελέγχου και της παράδοσης των όπλων.

Αυτές οι μεταρρυθμίσεις "θα καταστήσουν ασφαλέστερες τις πόλεις μας χωρίς να υπονομεύουν τα δικαιώματα των ιδιοκτητών όπλων" τονίζουν οι συντάκτες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι δήμαρχοι του Ελ Πάσο στο Τέξας και του Ντέιτον στο Οχάιο, όπου 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο από ενόπλους, που έσπειραν τον θάνατο με αυτόματα τουφέκια.

"Σας εκλιπαρούμε να αναστείλετε τη διακοπή των κοινοβουλευτικών εργασιών για το καλοκαίρι για να ψηφίσετε αυτούς τους νόμους και να βοηθήσετε να μειωθεί η ένοπλη βία και το βαρύ τίμημα που πληρώνει το έθνος και οι πόλεις μας" υπογραμμίζουν.

Τα δύο νομοσχέδια είχαν εγκριθεί τον Φεβρουάριο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, όμως δεν εγγράφηκαν ποτέ στην ημερήσια διάταξη της Γερουσίας από τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών Μιτς ΜακΚόνελ. Οι Ρεπουμπλικάνοι κοινοβουλευτικοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στο πλευρό του πανίσχυρου λόμπι όπλων NRA, αντιτίθενται σε κάθε νόμο, που, σύμφωνα με τους ίδιους, θα εμποδίζει το συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών να οπλοφορούν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE