Ακάρ: 'Ξεκινούν οι νέες παραδόσεις των S-400 στην Τουρκία' - Συνεχίζει ακάθεκτος ο Ερντογάν

Ακάρ: 'Ξεκινούν οι νέες παραδόσεις των S-400 στην Τουρκία' - Συνεχίζει ακάθεκτος ο Ερντογάν

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, «η παράδοση και η μεταφορά της δεύτερης αποστολής των S-400 θα ξεκινήσει αύριο» (σ.σ. Τρίτη 27/08), όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η Τουρκία, είχε αναφέρει στο πρόσφατο παρελθόν πως αναμενόταν να παραλάβει τα εξαρτήματα της δεύτερης παρτίδας των S-400 εντός του Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2019.

Ο πρώτος γύρος της παράδοσης εξαρτημάτων στην Τουρκία για τους S-400 ολοκληρώθηκε εντός του Ιουλίου 2019.

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400, τον Δεκέμβριο του 2017, προκαλώντας την αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες ανέστειλαν την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία.

Η Ουάσινγκτον εξέφρασε την ανησυχία της πως οι ρωσικοί S-400 μπορούν να 'αποκαλύψουν' στη Ρωσία πληροφορίες για τα μαχητικά αμερικανικά αεροσκάφη F-35.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Τρόοδος το Υπουργικό - Τι μπαίνει στο τραπέζι και το μεγάλο στοίχημα για το 2027

Στο Τρόοδος το Υπουργικό - Τι μπαίνει στο τραπέζι και το μεγάλο στοίχημα για το 2027

Την συνέχιση της πορείας υλοποίησης του προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, αναμένεται να συζητήσει το Υπουργικό Συμβούλιο το Σάββατο στη συνεδρία του στην προεδρική εξοχική κατοικία στο Τρόοδος, ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Το 81,6% των παρεμβάσεων του Προγράμματος Διακυβέρνησης έχει ήδη ολοκληρωθεί ή υλοποιείται βάσει προγραμματισμού, επεσήμανε.

BEST OF TOTHEMAONLINE