ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΕΛΜΕΚ: 'Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα' ο τρόπος που παρουσιάζεται η Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης

ΟΕΛΜΕΚ: 'Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα' ο τρόπος που παρουσιάζεται η Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης

Ο τρόπος με τον οποίο το Υπουργείο Παιδεία, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, παρουσιάζει στην κοινή γνώμη την προηγούμενη δομή και δράση της ΟΑΠ, η οποία είχε κατά γενική ομολογία των σχολικών μονάδων αξιέπαινη δράση που χαρακτηριζόταν από υψηλού επιπέδου επαγγελματισμό, εμπειρία και γνώση, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αναφέρει , σε ανακοίνωση της, η ΟΕΛΜΕΚ.

«Αντί της εκτίμησης προς το έργο που έχει επιτελεστεί όλα αυτά τα χρόνια, τα μέλη της ΟΑΠ απαξιώνονται με υπαινιγμούς και χρεώνονται καθημερινά την ευθύνη σε οργανωτικά και δομικά προβλήματα που ουσιαστικά αφορούν την αποτελεσματικότητα του ίδιου του Υπουργείου», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι η ΟΑΠ δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας το 2009 και σε αυτήν δόθηκαν γραπτοί όροι εντολής για τον ρόλο και το έργο που θα επιτελούσε σχετικά με τη βία και την παραβατικότητα στα σχολεία.

«Αυτούς τους όρους υπηρέτησαν απαρέγκλιτα οι λειτουργοί της και ουδέποτε παραμέλησαν τα καθήκοντά τους, όπως δυστυχώς αφήνεται να νοηθεί. Συχνά γίνονται αναφορές για δήθεν αργοπορία ή ακούγονται κατηγορίες για τήρηση των διαδικασιών χωρίς ευελιξία και απροθυμία των λειτουργών για αυτεπάγγελτη παρέμβαση στα σχολεία. Αυτά πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα», συμπληρώνει.

Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι οι λειτουργοί της ΟΑΠ, ως υφιστάμενο προσωπικό, ακολουθούσαν τις εντολές των προϊσταμένων της (Διοικητικοί, Επιθεωρητές, Διευθυντές Βαθμίδων, Γ.Δ. ΥΠΠ), καθώς και το πλαίσιο εργασίας που καθόρισε το ίδιο το Υπουργείο.

«Επιπλέον, σεβάστηκε πλήρως την εκπαιδευτική νομοθεσία και τους σχολικούς κανονισμούς, που δίδουν την αποκλειστική αρμοδιότητα αποφάσεων, στον Διευθυντή και στον Καθηγητικό/Διδασκαλικό Σύλλογο για τις όποιες συνεργασίες και δράσεις εντός του σχολείου», προσθέτει.

Η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει ξανά τον έντονο προβληματισμό και τις ανησυχίες της, δέκα ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, κατά πόσο η ΟΑΠ έχει στελεχωθεί με άτομα που έχουν τις γνώσεις, κατέχουν τις εμπειρίες και την επιστημοσύνη να διαχειριστούν περιστατικά ακραίας παραβατικής συμπεριφοράς εντός των σχολικών μονάδων, κυρίως μετά τις παραιτήσεις όλων, σχεδόν, των εξειδικευμένων λειτουργών που στελέχωναν την ΟΑΠ.

«Η απόφαση για τις αλλαγές αναφορικά με την νέα δομή και το νέο τρόπο λειτουργίας της ΟΑΠ, ανήκουν αποκλειστικά στο ΥΠΠ. Η Οργάνωσή μας θα παρακολουθεί από κοντά και θα αξιολογήσει τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει με την ΟΑΠ, αφού το ζήτημα της παραβατικότητας θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς», καταλήγει η Οργάνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top