Τζέφρι Πάιατ: «Δεν υπάρχει αμφιβολία για την ελληνική κυριαρχία»

Τζέφρι Πάιατ: «Δεν υπάρχει αμφιβολία για την ελληνική κυριαρχία»

Στήριξη στις ελληνικές θέσεις και μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την αμερικανική παρουσία στη ΔΕΘ και κληθείς να σχολιάσει τον χάρτη μπροστά από τον οποίο μίλησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου.

Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε, επίσης, στο ρόλο της Ελλάδας ως χώρα παραγωγής ενέργειας στην περιοχή και αναφέρθηκε στην παρουσία αμερικανικών εταιρειών ενέργειας, καθώς και στο πρότζεκτ για την επέκταση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Εκθείασε, επίσης, τη μεταρρυθμιστική λογική της νέας ελληνικής κυβέρνησης αναφέροντας ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις μπήκαν σε νέο πλαίσιο από το 2018 και υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση φαίνεται διατεθειμένη για μεταρρυθμίσεις και φιλική προς τις επενδύσεις.

Εν τω μεταξύ, πηγές του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας διαψεύδουν κατηγορηματικά τα περί πτήσης του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ πάνω από το Αιγαίο με εκπαιδευτικό αεροπλάνο. Συγκεκριμένα, τονίζουν ότι δεν υπήρξε παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου και η εν λόγω πτήση του Χουλουσί Ακάρ πιθανότατα έγινε πάνω από τον κόλπο της Σμύρνης στα τουρκικά παράλια.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κρίσιμη ώρα για το Κυπριακό: Τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με τρία θέματα στο τραπέζι

Κρίσιμη ώρα για το Κυπριακό: Τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με τρία θέματα στο τραπέζι

Με το βλέμμα στραμμένο στα επόμενα βήματα του Κυπριακού, Νίκος Χριστοδουλίδης και Τουφάν Έρχιουρμαν συναντώνται στις 16:00, στην οικία των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, στη νεκρή ζώνη.

BEST OF TOTHEMAONLINE