ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνημα με... επ’ αόριστο απεργιακά μέτρα στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σολέας – «Μέχρι να λάβουμε θετική απάντηση» - ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ξεκίνημα με... επ’ αόριστο απεργιακά μέτρα στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σολέας – «Μέχρι να λάβουμε θετική απάντηση» - ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Σε επ’ αόριστο απεργιακά μέτρα κατέρχονται οι γονείς μαζί με τους μαθητές του Γυμνασίου Σολέας στην Ευρύχου της Επαρχίας Λευκωσίας την Παρασκευή 06/09.

Του Μιχάλη Μενελάου

Οι γονείς και οι μαθητές προειδοποιούν με επ’ αόριστο απεργιακά μέτρα, που θα ξεκινήσουν με τον πρώτο κτύπο του κουδουνιού στις 07:30 το πρωί της Παρασκευής 06/09, μέχρι να λάβουν θετική απάντηση για τα αιτήματά τους.

Ο λόγος των εν λόγω μέτρων, είναι η απόρριψη του αιτήματος του Συνδέσμου Γονέων του Γυμνασίου Σολέας όπως επίσης και της σχολικής εφορίας για διαχωρισμό της Α΄ τάξης σε τρία τμήματα.  

Αντί για διαχωρισμό σε τρία τμήματα – όπως ζητήθηκε – το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στον διαχωρισμό της Α΄ τάξης σε δυο τμήματα.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή που εστάλη στον Επαρχιακό Επιθεωρητή Λευκωσίας, Ανδρέα Παπαστυλιανού, το 2017 οι Σύνδεσμοι έλαβαν πολλές προφορικές αλλά και γραπτές διαβεβαιώσεις πως το Γυμνάσιο Σολέας θα στηριχθεί με κάθε τρόπο.

Ένα σχολείο που συμπλήρωσε 100 χρόνια εκπαιδευτικής ζωής και δράσης.

Σύμφωνα με την επιστολή, η απόφαση του Υπουργείου, έχει αρνητικό αντίκτυπο στο σχολείο, καθώς πολλοί είναι οι γονείς που το «εγκαταλείπουν» λόγω των διευκολύνσεων που δεν του παρέχονται, με αποτέλεσμα το Γυμνάσιο και το Λύκειο να μετρούν μόλις 320 μαθητές συνολικά.

Σε δηλώσεις της στο ThemaOnline, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Γυμνασίου Σολέας, κυρία Χάρια Νεοφύτου μας ανέφερε πως το σχολικό έτος 2019-2020 στο Γυμνάσιο Σολέας, στην πρώτη τάξη έκαναν εγγραφή 48 παιδιά, με το Υπουργείο να τα διαχωρίζει σε δυο τμήματα, με κάθε τμήμα να έχει από 24 παιδιά.

Η κυρία Νεοφύτου εξήγησε πως ο διαχωρισμός σε τρία τμήματα αντί δυο, είχε ως σκοπό να καταφέρουν τα παιδιά να προσαρμοστούν πιο εύκολα στο περιβάλλον και η μετάβασή τους από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο να γίνει πιο ομαλά.

Παράλληλα, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Γυμνασίου Σολέας, ανέφερε πως δίνονταν διαβεβαιώσεις από πλευράς Υπουργείου – μέχρι και τον Ιούνιο του 2019 – πως θα δημιουργούνταν τρία τμήματα για την Α τάξη του Γυμνασίου, κάτι που δεν έγινε.

Πέραν τούτου η κυρία Νεοφύτου, ανέφερε πως ενώπιον του Υπουργείου τέθηκαν ακόμη δυο ζητήματα, χωρίς ωστόσο να λάβουν οι Σύνδεσμοι και οι Εφορίες, απαντήσεις.

Το πρώτο ζήτημα αφορούσε τα μαθήματα κατεύθυνσης της Α’ Λυκείου όπου δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως ακόμη και ένας μαθητής να εκδήλωνε ενδιαφέρον, θα δημιουργείτο τμήμα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε, έχοντας ως αποτέλεσμα μαθητές να σκέφτονται το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από το Λύκειο Σολέας για να εγγραφούν σε άλλο σχολείο όπου υπάρχουν τα επιθυμητά Τμήματα.

Το δεύτερο ζήτημα, αφορούσε το ενδεχόμενο να «υποχρεωθεί» το χωριό Αστρομερίτης να «στέλνει» τα παιδιά στο Γυμνάσιο Σολέας.

Πέραν του Αστρομερίτη – τα παιδιά του οποίου έχουν «δικαίωμα επιλογής» μεταξύ της Σολέας και του Παλιομετόχου – δικαίωμα επιλογής έχει και το χωριό της Κυπερούντας, μεταξύ της Σολέας και του Αγρού, όπως επίσης και του Καλοπαναγιώτη, μεταξύ Λεμύθου και Σολέας.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top