ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΣΥΣΚΕΨΗ: Προειδοποιεί με μεταθέσεις ο Αρχηγός - «Όσοι αστυνομικοί κρύβονται…»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΣΥΣΚΕΨΗ: Προειδοποιεί με μεταθέσεις ο Αρχηγός - «Όσοι αστυνομικοί κρύβονται…»

Σαφές μήνυμα για σαρωτικές αλλαγές στα τμήματα τροχαίας της Αστυνομίας (παγκυπρίως), έστειλε ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης.

Του Φάνη Μακρίδη

Όπως πληροφορούμαστε, μιλώντας στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης στα τέλη Αυγούστου με αντικείμενο συζήτησης τα θανατηφόρα τροχαία, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κακή πρακτική αστυνομικών που κρύβονται για να παγιδεύσουν κόσμο και να τον καταγγείλουν.

Μίλησε ανοιχτά για το θέμα νοοτροπίας κάποιων μελών της αστυνομικής δύναμης, αναφέροντας ότι «στόχος της Αστυνομίας είναι η προστασία του πολίτη» και πως τα όργανα της τάξεως πρέπει να έχουν ανθρώπινη συμπεριφορά.

«Στόχος δεν είναι τα εξώδικα και σε καμιά περίπτωση δεν είναι ορθή η πρακτική είσπραξης χρημάτων» φέρεται να ανέφερε μεταξύ άλλων.

Εξάλλου, σε άλλο σημείο των τοποθετήσεών του ενώπιον των αξιωματικών τμημάτων της τροχαίας, ο κ. Μιχαηλίδης έστειλε σαφές μήνυμα, λέγοντας ότι «όσοι αστυνομικοί κρύβονται για να προβαίνουν σε τροχαίες καταγγελίες και είναι αντικοινωνικοί με τον κόσμο, θα μετατεθούν από την τροχαία».

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας στις 26 Αυγούστου και σ΄ αυτήν συμμετείχαν οι αστυνομικοί διευθυντές τμημάτων Τροχαίας παγκυπρίως.

Από τους παρευρισκόμενους τονίστηκε ότι θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες με στόχο την εμπέδωση κατάλληλης οδηγικής παιδείας. Ήταν χαρακτηριστική η τοποθέτηση του υπεύθυνου Τροχαίας Λεμεσού, Μιχάλη Μιχαήλ, ο οποίος εισηγήθηκε όπως πριν από κάθε αγώνα ποδοσφαίρου προβάλλεται οπτικό υλικό με τα ανάλογα μηνύματα για σωστή οδηγική συμπεριφορά.

Εξάλλου, ο Κύπρος Μιχαηλίδης ανέφερε πως «ο αστυνομικός πρέπει να είναι Τσάρος» όταν εντοπίζει οδηγούς που χρησιμοποιούν το όχημά τους υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών.

Ο υπεύθυνος Τροχαίας Λάρνακας, Χάρης Χατζηγιασεμής, αναφέρθηκε στην τακτική που ακολουθείται στην πόλη όπου ασκεί τα καθήκοντά του. Όπως εξήγησε σε περιπτώσεις σοβαρών τροχαίων αδικημάτων γίνεται άμεση καταχώρηση υποθέσεων από την Τροχαία, προσθέτοντας πως χάρη στην καλή συνεργασία με τους δικαστές, υπάρχει άμεση επιβολή ποινής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top