ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ: Αντιδρά αναγνώστρια που επικαλείται τον νόμο – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ: Αντιδρά αναγνώστρια που επικαλείται τον νόμο – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έντονες αντιδράσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και όχι μόνο έχει προκαλέσει το θέμα που έφερε στο φως της επιφάνειας γυναίκα με αναπηρία.

Όπως υποστήριξε, όταν στάθμευσε έξω από υποκατάστημα τράπεζας για να κάνει ανάληψη χρημάτων μέσω αυτόματης ταμειακής μηχανής, τροχονόμος του Δήμου Στροβόλου την είδε όταν κατέβηκε από το αμάξι της, στο οποίο μάλιστα υπάρχει η απαραίτητη κάρτα αναπήρων, και την κατήγγειλε εκδίδοντάς της εξώδικο πρόστιμο ύψους 85 ευρώ.

Η γυναίκα, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει, στάθμευσε στον χώρο για να κατέβει στην τράπεζα για 2 λεπτά ώστε να πάρει 20 ευρώ, ωστόσο μετά το λαπόρτο, θα πληρώσει 85 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η παραπονούμενη στην ανάρτησή της, μέχρι και ο διευθυντής της τράπεζας προσπάθησε να την υπερασπιστεί και έβαλε τις φωνές στην τροχονόμο αλλά «δεν ίδρωσε το αυτί της».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την φωτογραφία που αναρτήθηκε από την παραπονούμενη, η τροχονόμος τοποθέτησε το εξώδικο ακριβώς στο σημείο του οχήματος που είναι τοποθετημένη η κάρτα αναπηρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Τροχονόμος έβαλε λαπόρτο σε αναπηρικό όχημα – «Για να πάρω 20 ευρώ…» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Αναγνώστης επικοινώνησε με την ιστοσελίδα μας αναφέροντας πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό και ότι η παραπονούμενη είχε σταθμεύσει για διάστημα 20 λεπτών πάνω στο πεζοδρόμιο και όχι στους καθορισμένους από τον νόμο χώρους.

Άλλη αναγνώστρια, εμφανώς ενοχλημένη με την πιο πάνω θέση, επικοινώνησε με το ThemaOnline και ζήτησε να δημοσιεύσουμε τον νόμο σε σχέση με τη στάθμευση ατόμων που οδηγούν αναπηρικά οχήματα… Διευκρίνισε πως ένα άτομο που οδηγά αναπηρικό όχημα έχει δικαίωμα να σταθμεύει το όχημά του μέχρι και τρεις ώρες ακόμα και σε διπλή γραμμή και τα όσα ανέφερε ο αναγνώστης για τη χρονική διάρκεια της στάθμευσης δεν έχουν καμία σχέση με το ζήτημα.

Διαμαρτυρήθηκε ακόμη που δημοσιεύσαμε τη θέση του αναγνώστη που πρόσαψε στην παραπονούμενη ότι στάθμευσε σε πεζοδρόμιο και της εξηγήσαμε ότι δεν μπορούμε να λογοκρίνουμε. Προσθέσαμε ότι από τη στιγμή που μας έδωσε τα στοιχεία του, οφείλαμε να προβάλουμε την άποψή του. Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν υιοθετούμε καμία θέση κι ότι οφείλουμε να ευνοούμε τον δημόσιο διάλογο για θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας. Τονίσαμε ότι το ίδιο θα πράξουμε και στην περίπτωσή της, ωστόσο, διέκοψε τη συνομιλία μας.

Αν και ο νόμος δεν ξεκαθαρίζει κατά πόσον ένα άτομο που οδηγά αναπηρικό όχημα δικαιούται να σταθμεύει σε πεζοδρόμια, εντούτοις σεβόμαστε την επιθυμία της και δημοσιοποιούμε το σημείο που ξεκαθαρίζει πού δικαιούται να σταθμεύει ένα άτομο το οποίο οδηγά αναπηρικό όχημα:

(α) Σε θέσεις στάθμευσης ειδικά σηματοδοτημένες για στάθμευση ατόμων με
αναπηρίες (δημόσιους και ιδιωτικούς).
(β) Σε δρόμους με παρκόμετρα όπου η στάθμευση για τους δικαιούχους τού
Δελτίου είναι δωρεάν και χωρίς χρονικό όριο.
(γ) Σε δρόμους με μονή ή διπλή κίτρινη γραμμή για τρεις ώρες, νοουμένου
ότι οι δρόμοι αυτοί έχουν προηγουμένως καθοριστεί ως επιτρεπόμενοι
χώροι προνομιακής στάθμευσης για ΑμεΑ από την Τεχνική Επιτροπή του
Κεντρικού φορέα για την Επίλυση Κυκλοφοριακών Προβλημάτων (σε
τέτοια περίπτωση θα υπάρχει ειδική πινακίδα).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top