ΠΕΓΕΙΑ: Φωτιά προκάλεσε ζημιές στην εκκλησία της Παναγίας Ζαλακιώτισσας

ΠΕΓΕΙΑ: Φωτιά προκάλεσε ζημιές στην εκκλησία της Παναγίας Ζαλακιώτισσας

Φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (24/9) στην μικρή εκκλησία της Παναγίας Ζαλακιώτισσας, που βρίσκεται δύο μίλια από το χωριό της Πέγειας, προκάλεσε ζημιές σε πετρόκτιστο υποστατικό έξω από το εκκλησάκι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, το μήνυμα για την εκδήλωση της φωτιάς λήφθηκε στις 17:00 της Τρίτης (24/9).

Μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έσπευσαν στην σκηνή διαπίστωσαν πως η φωτιά εκδηλώθηκε στο μανουάλι που βρισκόταν σε μικρό υποστατικό έξω από το εκκλησάκι.

Από την φωτιά προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο πετρόκτιστο υποστατικό. Επηρεάστηκε ποσότητα κεριών, ένας εξωτερικός κάλαθος και η εσωτερική βαφή του δωματίου.

Τα αίτια πρόκλησης της φωτιάς διερευνώνται.

Το εκκλησάκι είναι κτισμένο στη θέση της παλαιάς Μονής της Παναγίας της Ζαλακιώτισσας η οποία φημίζεται για την θεραπεία των κιρσών.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για Παλαιστινιακό: Η Κύπρος υποστηρίζει διαχρονικά τη λύση δύο κρατών

Χριστοδουλίδης για Παλαιστινιακό: Η Κύπρος υποστηρίζει διαχρονικά τη λύση δύο κρατών

Στη Διεθνή Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για την Ειρηνική Επίλυση του Παλαιστινιακού Ζητήματος και την Εφαρμογή της Λύσης των Δύο Κρατών, η οποία συνδιοργανώθηκε από τη Γαλλία και τη Σαουδική Αραβία, κατά τη διάρκεια της 80ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συμμετείχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.