ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κετσπάγια και Μπεργκ, καταρρίπτουν ΞΑΝΑ τον… «μύθο» και δίνουν ΧΡΩΜΑ στο πρωτάθλημα

Κετσπάγια και Μπεργκ, καταρρίπτουν ΞΑΝΑ τον… «μύθο» και δίνουν ΧΡΩΜΑ στο πρωτάθλημα

Ομόνοια και Ανόρθωση φιγουράρουν μαζί στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος και επέστρεψαν στο προσκήνιο μετά από αρκετά χρόνια… «φαγούρας»!

Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά δεν χρειάζεται και… ανώτατο δίπλωμα προπονητικής για να διαπιστώσεις αυτό που φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο, ότι οι δύο ομάδες φέτος αύξησαν κατακόρυφα την ποιότητα του ρόστερ τους, με τον Γεωργιανό τεχνικό να έχει την ικανότητα να… αφυπνίζει παίκτες που για κάποιους φαίνονταν «τελειωμένοι», όπως για παράδειγμα ο Ράγιος που προερχόταν από μία απογοητευτική σεζόν και να παίρνει το μάξιμουμ από τους περισσότερους ποδοσφαιριστές του.

Αμφότεροι, καταρρίπτουν για μία ακόμη φορά το «μύθο», που λέει ότι χρειάζεσαι (πολύ) μεγάλα μπάτζετ, πολύ χρόνο και υπομονή, για να να φτιάξεις βήμα-βήμα μία ομάδα που να αποκτήσει πρώτα νοοτροπία νικητή, για να μπορέσει κάποια στιγμή να διεκδικήσει ξανά με αξιώσεις τον τίτλο, όταν προέρχεται από συνεχόμενες κακές χρονιές.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο… πολύπλοκα όσα φαίνονται. Μπορείς να φτιάξεις ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους, που να μπορεί να κτυπήσει (ή ακόμα και να κατακτήσει) με την πρώτη σεζόν το πρωτάθλημα, όπως είχε κάνει για παράδειγμα η ΑΕΛ του Πάμπου Χριστοδούλου την περίοδο 2011-2012 ή ο Απόλλωνας του Στάγκε το 2005-2006, κάνοντας κάποια πράγματα που εκ πρώτης όψεως φαίνονται «απλά», αλλά χρειάζονται οι κατάλληλοι άνθρωποι στις σωστές θέσεις για να υλοποιήσουν το συγκεκριμένο πλάνο.

Το βασικότερο είναι να υπάρχει ένας προπονηταράς στον πάγκο που να… εμπνέει τους παίκτες του, αλλά και τον κόσμο που παίζει κι αυτός τη δική του μπάλα στην εξέδρα, να γίνουν ποιοτικές μεταγραφές που δεν είναι απαραίτητο να κοστίζουν… μια περιουσία και κυρίως, να υπάρχει πίστη και «ΔΙΨΑ» απ΄ όλους εντός και εκτός ομάδας, αλλά και στήριξη όταν θα έρθουν και οι «στραβές», γιατί ο δρόμος είναι μακρύς και δεν θα είναι στρωμένος με… ροδοπέταλα.

Εννοείται πως το μεγάλο στοίχημα για Ομόνοια και Ανόρθωση, θα είναι να αποκτήσουν διάρκεια και σταθερότητα και να είναι στον «αφρό» και τα επόμενα χρόνια και όχι να αποτελέσουν απλά ένα… «πυροτέχνημα» για 1-2 σεζόν και φτου κι απ΄ την αρχή.

Σίγουρα, δεν θα είναι εύκολο για καμία ομάδα να εκθρονίσει τον ΑΠΟΕΛ, που έχει στρογγυλοκάτσει στο «θρόνο» του για επτά συναπτά έτη και κάθε χρόνο αισθάνεται πιο ισχυρός από ποτέ σε όλα τα επίπεδα, αλλά όσο αυξάνονται οι μνηστήρες για τον τίτλο, τόσο αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα και οι πιθανότητες για αλλαγή σκηνικού στην κορυφή, που κάποια στιγμή νομοτελειακά θα υπάρξει, αφού καμία ομάδα στον κόσμο όσο καλή και ισχυρή κι αν είναι, δεν μπορεί να παίρνει τα πρωταθλήματα… εφ΄ όρου ζωής.

Κρίμα που ένα μεγάλο κομμάτι από το οπαδικό κοινό της Κύπρου απέχει από τα γήπεδα και δεν απολαμβάνει ένα πρωτάθλημα που αναμένεται να είναι πιο συναρπαστικό από ποτέ και ακόμα πιο μεγάλο κρίμα, που μέχρι στιγμής η διαιτησία δεν ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων, με εξαίρεση κάποια παιχνίδια που πήρε… σχεδόν άριστα.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top