Διαβουλεύσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τα Βαρώσια - «Πιθανόν να καλέσουν αμφότερες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση»

Διαβουλεύσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τα Βαρώσια - «Πιθανόν να καλέσουν αμφότερες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση»

Στις 3 το απόγευμα (τοπική ώρα) της Τετάρτης (9/10) λαμβάνουν χώρα οι ανεπίσημες διαβουλεύσεις του Σ.Α. του ΟΗΕ, κατόπιν αιτήματος της Κύπρου.

Τα μέλη αναμένεται να ενημερωθούν για την κατάσταση, αλλά και για τις γενικότερες εξελίξεις στο Κυπριακό από ανώτερο αξιωματούχο του τμήματος πολιτικών υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως αναφέρει η έγκυρη ιστοσελίδα Security Council Reports, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας «είναι πιθανόν να επαναβεβαιώσουν την υποστήριξή τους στις προηγούμενες αποφάσεις του Σ.Α. για τα Βαρώσια και να καλέσουν αμφότερες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση».

Αναφέρει επίσης ότι ορισμένα μέλη ίσως χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία να θέσουν άλλα θέματα, όπως η έλλειψη προόδου στην πολιτική διαδικασία και τις συνεχιζόμενες εντάσεις γύρω από τους υπεράκτιους ενεργειακούς πόρους της Κύπρου. Αναφέρεται επίσης και στην έκθεση των καλών υπηρεσιών που ο ΓΓ θα πρέπει να υποβάλει στο Σ.Α. μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, οπότε τότε θα υπάρξει γενικότερη συζήτηση του Κυπριακού.
 
Μετά το τέλος της συνεδρίασης αναμένεται ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος του Σ.Α. να προβεί σε δήλωση εκ μέρους των μελών. Μέχρι αργά το απόγευμα το κείμενο της δήλωσης δεν είχε συμφωνηθεί σε όλα τα σημεία.

Να σημειώσουμε ότι μόλις τον Ιούλιο, στο ψήφισμα 2483 του Σ.Α. για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, το Σ.Α. υπενθύμιζε το καθεστώς των Βαρωσίων, όπως περιγράφονταν στα σχετικά του ψηφίσματα.

ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Δείτε LIVE τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη – Όλες οι εικόνες από τον εορτασμό της εθνικής επετείου!

Δείτε LIVE τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη – Όλες οι εικόνες από τον εορτασμό της εθνικής επετείου!

Ξεκίνησε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, με τα στρατιωτικά τμήματα και τα οχήματα να έχουν πάρει τις θέσεις τους στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στις θέσεις των επισήμων βρίσκονται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας.

BEST OF TOTHEMAONLINE