Ο Αρχιεπίσκοπος υποδέχθηκε ομάδα από το Μιλάνο, με επικεφαλής τους Αρχιεπισκόπους Μιλάνου και Μαρωνιτών Κύπρου

Ο Αρχιεπίσκοπος υποδέχθηκε ομάδα από το Μιλάνο, με επικεφαλής τους Αρχιεπισκόπους Μιλάνου και Μαρωνιτών Κύπρου

Ομάδα από το Μιλάνο, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο του Μιλάνου Mario Enrico Delpini και τον Αρχιεπίσκοπο των Μαρωνιτών της Κύπρου Youssef Soueif, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’, στην Αρχιεπισκοπή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Αρχιεπίσκοπος υποδέχθηκε τους επισκέπτες εξ Ιταλίας στο Μέγα Συνοδικό, όπου είχε την ευκαιρία να τους παρουσιάσει με συντομία την ιστορία της Εκκλησίας της Κύπρου και την αυτοκεφαλία της, η οποία ανάγεται στους πρώτους μετά Χριστόν αιώνες.

«Η Εκκλησία μας είναι από τις πλέον αρχαιότερες και αμιγώς αποστολική, αφού δύο απόστολοι την ίδρυσαν, ο Παύλος και ο Βαρνάβας. Στη συνείδηση των κατοίκων του νησιού η Εκκλησία τής Κύπρου ήταν πάντοτε αυτοκέφαλη και η κληρονομιά που φέρει στους ώμους του ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος της είναι πολύ μεγάλη, γεγονός που καθιστά αυτή την θέση ιδιαίτερα ευθυνοφόρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του.

Στο τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μοίρασε αναμνηστικά δώρα σε όλους τους επισκέπτες και ακολούθησε δεξίωση

 Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανακοίνωσαν κάθοδο Ολγκίν στην Κύπρο τα ΗΕ - Την Παρασκευή θα έχει επαφές στο Παρίσι

Ανακοίνωσαν κάθοδο Ολγκίν στην Κύπρο τα ΗΕ - Την Παρασκευή θα έχει επαφές στο Παρίσι

Tην επικείμενη επίσκεψη της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

BEST OF TOTHEMAONLINE