Παρέμβαση Κουκουμά για καταπολέμηση σεξισμού στη Διακοινοβουλευτική Ένωση

 Παρέμβαση Κουκουμά  για καταπολέμηση σεξισμού στη Διακοινοβουλευτική Ένωση

Την υιοθέτηση των κατευθυντήριων γραμμών της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης από όσο το δυνατό περισσότερα εθνικά κοινοβούλια υποστήριξε η Κύπρια Βουλευτής Σκεύη Κούτρα - Κουκουμά, εισηγούμενη τη μετάφρασή τους σε όσο το δυνατόν περισσότερες γλώσσες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων η κ. Κουκουμά συμμετείχε ως συντονίστρια σε συζήτηση στο περιθώριο των εργασιών της 141ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, στο Βελιγράδι, με θέμα: «#Όχι Στη Βουλή Μου: Εθνικές και Περιφερειακές Στρατηγικές», που διοργανώθηκε από το Φόρουμ Γυναικών Βουλευτών.

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η παρουσίαση των Κατευθυντήριων Γραμμών της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης για καταπολέμηση του σεξισμού, της παρενόχλησης και της βίας ενάντια στις γυναίκες στα κοινοβούλια, αναφέρεται.  

Προστίθεται ότι υπογραμμίστηκε ο καταλυτικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν περιφερειακοί κοινοβουλευτικοί οργανισμοί, προκειμένου να δημιουργηθούν κοινοβουλευτικά περιβάλλοντα, από τα οποία θα απουσιάζουν ο σεξισμός, η σεξουαλική παρενόχληση και η βία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κ. Κουκουμά «υποστήριξε την υιοθέτηση των Κατευθυντήριων Γραμμών της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης από όσο το δυνατό περισσότερα εθνικά κοινοβούλια και εισηγήθηκε τη μετάφρασή τους, σε όσο το δυνατόν περισσότερες γλώσσες, ώστε να καταστεί πιο άμεση και απτή η ενσωμάτωσή τους στις εθνικές πραγματικότητες».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η ΚΔ θα ενταχθεί μέχρι το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν» - Όσα είπε για Κυπριακό, Δημογραφικό και ηλεκτρικό ρεύμα

ΠτΔ: «Η ΚΔ θα ενταχθεί μέχρι το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν» - Όσα είπε για Κυπριακό, Δημογραφικό και ηλεκτρικό ρεύμα

Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα τεχνικά ζητήματα, έτσι ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να ενταχθεί το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.