Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy

«Αλώνιζαν» την Λάρνακα κάνοντας ληστείες και διαρρήξεις - Υπό κράτηση τρία πρόσωπα

27.03.2015
16:44
Αστυνομικό Ρεπορτάζ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα πενθήμερης κράτησης εναντίον τριών προσώπων, 26, 20 και 29 χρόνων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και διάρρηξης κτηρίου και κλοπής για τους δύο πρώτους υπόπτους και κλεπταποδοχής για τον τρίτο ύποπτο. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 9 – 24 Μαρτίου 2015 στη Λάρνακα.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, στις 9 Μαρτίου καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από ιδιοκτήτη λυόμενου καφέ – εστιατορίου ότι άγνωστος ή άγνωστοι διέρρηξαν το υποστατικό που διατηρεί στη Λάρνακα και έκλεψαν δύο τηλεοράσεις αξίας 800 ευρώ. Από εξετάσεις που διενήργησαν μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας διαπιστώθηκε ότι οι δράστες πέτυχαν είσοδο και έξοδο στην καφετέρια αφού παραβίασαν με σωματική βία την μπροστινή γυάλινη πόρτα.

Στο Δικαστήριο αναφέρθηκε επίσης ότι στις 15 Μαρτίου καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από ιδιωτικό φρουρό ασφαλείας κινηματογράφου στη Λάρνακα ότι δύο νεαρά άτομα αποπειράθηκαν να κλέψουν μια τηλεόραση που βρισκόταν στον εξωτερικό τοίχο διπλανού εστιατορίου. Μόλις οι δύο νεαροί αντιλήφθηκαν την παρουσία του φρουρού ασφαλείας μπήκαν σε άσπρο αυτοκίνητο που τους ανέμενε και διέφυγαν.

Στις 16 Μαρτίου καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από ιδιοκτήτη καφετέριας στη Λάρνακα ότι άγνωστος ή άγνωστοι διέρρηξαν το υποστατικό του και έκλεψαν πέντε  τηλεοράσεις αξίας 2000 ευρώ. Εξετάσεις της Αστυνομίας κατέδειξαν ότι οι δράστες πέτυχαν είσοδο και έξοδο στην καφετέρια αφού παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο μεταλλική πλαϊνή πόρτα.

Τα ξημερώματα της 24ης Μαρτίου μέλη της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια περιπολίας τους στη περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα, αντιλήφθηκαν αυτοκίνητο χρώματος λευκού να βρίσκεται στο χώρο στάθμευσης νυχτερινού κέντρου. Εγέρθηκαν υποψίες στους αστυνομικούς δεδομένου ότι τα υποστατικά στη περιοχή είναι κλειστά. Κατά τη διάρκεια ελέγχου στα καταστήματα οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν την πόρτα της αποθήκης νυχτερινού κέντρου να είναι παραβιασμένη και αφού εισήλθαν στο υποστατικό, άκουσαν θόρυβο. Την ίδια ώρα αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το κέντρο αντιλήφθηκε τρία πρόσωπα να πλησιάζουν το όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο στο χώρο.

Η αστυνομία διενήργησε έρευνα στο αυτοκίνητο και στο πίσω μέρος του εντοπίστηκαν δύο λιβέρια, ένας κόπτης σιδήρου, κατσαβίδια, μια συσκευή DVD Recorder και ένα CD player. Οι τρεις ερωτήθηκαν για τα  εργαλεία και αντικείμενα και ο ένας από αυτούς απάντησε ότι είναι δικά του και τα έχει στο αυτοκίνητο για τις δουλειές του.

Οι τρεις ύποπτοι και το αυτοκίνητο τους οδηγήθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας και από περαιτέρω έρευνα στο πίσω καπό του οχήματος εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ένας σιδεροκόπτης, δυο λιβέρια, ένα κατσαβίδι, ένα ράδιο μάρκας και ένα DVR. Επίσης στο μπροστινό μέρος του οχήματος εντοπίστηκαν δύο κατσαβίδια, δυο ζευγάρια γάντια, ένα φαναράκι μικρό και ένα ράδιο.

 

Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι από έρευνα που έκανε στο υποστατικό του διαπίστωσε ότι κλάπηκαν αντικείμενα, όπως κονσόλα ήχου, ενισχυτές, ηχεία, φωτισμός, ακουστικά και μεγάφωνα, ταμιακή μηχανή και άλλα ηλεκτρονικά αντικείμενα συνολικής αξίας 130 περίπου χιλιάδων ευρώ.

Τα ξημερώματα της 24ης Μαρτίου τα τρία πρόσωπα συνελήφθηκαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση. Την ίδια μέρα ένας 19χρονος και ένας 20χρονος από τη Λάρνακα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Ωστόσο, ο τρίτος ύποπτος ένας 26χρονος επίσης από τη Λάρνακα δεν παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαστηρίου λόγω προβλημάτων υγείας. Εναντίον του 26χρονου εκδόθηκε, ύστερα από αίτημα της Αστυνομίας, διάταγμα προσωρινής νοσηλείας και μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας.

 

Ανακρινόμενος ο 20χρονος φέρεται να ανέφερε ότι τα κλοπιμαία αντικείμενα που πήραν από τις διαρρήξεις τα έκρυψαν σε νυχτερινό κέντρο και σε τρεις αποθήκες στη Λάρνακα. Η Αστυνομία μετά από δικαστικό ένταλμα έρευνας προέβη σε έλεγχο στα υποστατικά χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε επιλήψιμο.

Εν τω μεταξύ στις 9 Μαρτίου καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από ιδιοκτήτη εστιατορίου στην Πιαλέ Πασιά στη Λάρνακα  ότι την ίδια ημέρα άγνωστοι διέρρηξαν το υποστατικό του και έκλεψαν μια τηλεόραση αξίας 200 ευρώ ενώ από τα ψυγεία πήραν διάφορα ψάρια αξίας 150 ευρώ. Από έρευνες της Αστυνομίας στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι οι δράστες πέτυχαν είσοδο στο εστιατόριο αφού παραβίασαν με αιχμηρό όργανο την πισινή αλουμινένια πόρτα της κουζίνας και άλλες δυο πόρτες στο πίσω μέρος του υποστατικού.

Επίσης στις 15 Μαρτίου καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από ιδιοκτήτη εστιατορίου στη Λάρνακα ότι άγνωστοι διέρρηξαν το υποστατικό του και έκλεψαν μια τηλεόραση αξίας  200 ευρώ, διάφορα οινοπνευματώδη ποτά αξίας 250 ευρώ, ένα tablet 70 ευρώ και διάφορα κέρματα από την ταμειακή μηχανή αξίας 200 ευρώ. Μέλη της αστυνομίας επισκέφτηκαν την σκηνή και ύστερα από έρευνες διαπίστωσαν ότι οι δράστες πέτυχαν είσοδο στο εστιατόριο παραβιάζοντας την εξωτερική και εσωτερική αλουμινένια πόρτα με αιχμηρό αντικείμενο.

Χθες 26 Μαρτίου εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης εναντίον των τριών υπόπτων οι οποίοι συνελήφθηκαν και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε διάταγμα πενθήμερης κράτησης τους.