ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φουρλάς: «Ενισχύονται οι προσπάθειες για περισσότερα κονδύλια για τον καρκίνο»

Φουρλάς: «Ενισχύονται οι προσπάθειες για περισσότερα κονδύλια για τον καρκίνο»

Τη διαβεβαίωση ότι συνεχίζει με το ίδιο σθένος και την ίδια αποφασιστικότητα τον αγώνα για τον παιδικό καρκίνο, δίνει για μια ακόμη φορά ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς, ο οποίος υπενθυμίζει ότι αυτός ήταν ένας από τους πρωταρχικούς του στόχους όταν συμμετείχε στις ευρωεκλογές και αυτή ήταν η κύρια υπόσχεση του προς τους Κύπριους ψηφοφόρους.

Σε συνέντευξη στο ΚΥΠΕ με αφορμή και την διαδικασία που είναι σε εξέλιξη για την εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου της Πρωτοβουλίας MEPS Against Cancer, μια εκ των δύο θέσεων που ο ίδιος διεκδικεί, o κ. Φουρλάς σημειώνει ότι μέσω αυτής της πρωτοβουλίας στοχεύει να υλοποιήσει το δικό του όραμα για αντιμετώπιση του καρκίνου. Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 28 του μήνα.

«Όπως γνωρίζετε τα τελευταία χρόνια συμμετέχω ενεργά στον αγώνα για την αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας, μέσω δράσεων που στοχεύουν στην προώθηση της πρόληψης και της έγκαιρης ανίχνευσης του. Στόχος η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των ατόμων με καρκίνο αλλά και των συγγενών τους που αγωνίζονται μαζί τους. Σημαντική εξέλιξη αποτελεί η υπογραφή του Μανιφέστου κατά του Καρκίνου, το οποίο στοχεύει στη διαμόρφωση πολιτικών με κύριους πυλώνες δραστηριότητας την πρόληψη, την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας θεραπείας για όλους τους ασθενείς και την εμπλοκή των τελευταίων στη διαμόρφωση πολιτικών Υγείας», αναφέρει.

Τονίζει ότι η συμμετοχή του σε αυτή την ομάδα των ευρωβουλευτών είναι απόδειξη της πρόθεσης του να εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παιδιατρική ογκολογία και την παιδιατρική ανακουφιστική φροντίδα.

«Την ίδια προτεραιότητα, τον ίδιο στόχο, συμμερίζεται και το EPP group του οποίου αποτελώ μέλος και το οποίο θεωρεί τη μάχη κατά του καρκίνου ως κορυφαία ευρωπαϊκή προτεραιότητα», αναφέρει.

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής τονίζει ότι δηλώνει παρών στην αξιοποίηση του νέου προγράμματος Europe Horizon το οποίο θέτει ως βασικό στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας στη δημόσια υγεία, με ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα καθώς και στους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς της παράγοντες.

Δηλώνει επίσης παρών στη διεκδίκηση όσο περισσότερων κονδυλίων για την ανάδειξη στρατηγικών συνεργασιών, καινοτόμων μεθόδων και εργαλείων που θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση, στον έλεγχο, στην ισότιμη πρόσβαση σε νέες καινοτόμες θεραπείες αλλά και στη συμμετοχή των ασθενών στη διαμόρφωση αποφάσεων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσων των ίδιων όσο και των οικογενειών τους.

«Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να τονίσω πως με την Επίτροπο για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδου είχαμε μια πολύ στενή συνεργασία τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την καταπολέμηση του καρκίνου και την στήριξη των οικογενειών και αυτή τη συνεργασία θα την συνεχίσουμε και θα την ενισχύσουμε», αναφέρει.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top