ΚΥΠΡΟΣ

Ομάδα από την Τουρκία αύριο στα κατεχόμενα για τα αίτια της πτώσης αεροσκάφους

Ομάδα από την Τουρκία αύριο στα κατεχόμενα για τα αίτια της πτώσης αεροσκάφους

Ομάδες της "αστυνομίας", της "πυροσβεστικής" και της "πολιτικής άμυνας" βρίσκονται επιτόπου στο σημείο όπου το μικρό εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου "ultralight" με τους δύο έμπειρους - όπως αναφέρεται - πιλότους έπεσε κοντά στην πίστα προσγείωσης στο παράνομο στρατιωτικό αεροδρόμιο, στο κατεχόμενο Λευκόνοικο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο "υπουργός συγκοινωνιών", Τολγκά Ατακάν που μετέβη στο σημείο δήλωσε  πως αύριο έρχεται ομάδα ειδικών από την Τουρκία για να διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος.

Ο "δήμαρχος" Λευκονοίκου ανέφερε ότι ακούστηκε έκρηξη και η μηχανή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους εκράγηκε στον αέρα, ενώ δημοσιεύματα σε διάφορες τ/κ ιστοσελίδες έγραφαν ότι οι σοροί των δύο πιλότων είχαν εγκλωβιστεί με εκτενή εγκαύματα.

Η "αστυνομία" έδωσε στην δημοσιότητα τα ονόματα, πρόκειται για τους 46χρονους Σερκάν Οζτζεζαρλί και Χακάν Τσετίνκαγια, έμπειροι πιλότοι με αρκετές πρωτιές στο ιστορικό τους, όπως αναφέρουν διαδικτυακά δημοσιεύματα.

«Αστυνομική» ανακοίνωση αναφέρει ότι το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι. Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, ανήκει στην «ομοσπονδία εναέριων αθλημάτων».

Ο "υπουργός συγκοινωνιών", Τολγκά Ατακάν ανακοίνωσε ότι αύριο έρχεται ειδική ομάδα από την Τουρκία να συνδράμει στον εντοπισμό των αιτιών του δυστυχήματος, σημειώνοντας ότι το αεροσκάφος ήταν καινούργιο και υποβάλλονταν συχνά σε έλεγχο, ενώ και οι πιλότοι θεωρούνταν πολύ έμπειροι. "Δύσκολο να πούμε αυτή τη στιγμή ότι η αιτία οφείλεται είτε στους πιλότους, είτε στο αεροσκάφος".

Στον τόπο του δυστυχήματος βρέθηκε και ο "πρωθυπουργός", Ερσίν Τατάρ. Συλλυπητήριά μηνύματα εξέδωσαν ή έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί,  ο "υπεξ", Κουντρέτ Οζερσάι, ο "δήμαρχος" Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί και άλλοι.

Η ιστοσελίδα Κίπρις Ποστασί αναφέρει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο εκπαιδευτικού αεροσκάφους είχε πέσει πριν 17 μέρες στις ΗΠΑ, ενώ και στην Τουρκία όπου χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς ενεπλάκη σε ατυχήματα στο πρόσφατο παρελθόν. Πριν ένα χρόνο προέβη σε υποχρεωτική προσγείωση στην Μπούρσα και δύο χρόνια πριν, τον Νοέμβριο του 2017 σε αεροπορική επίδειξη, παρόμοιου τύπου αεροσκάφος αναγκάστηκε να προσγειωθεί με αποτέλεσμα να τραυματισθεί τότε ο πιλότος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top