ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Συνταξιούχος ευαισθητοποιήθηκε με την ιστορία 40χρονης και του 9μηνου μωρού της και ζήτησε να τη βοηθήσει -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Συνταξιούχος ευαισθητοποιήθηκε με την ιστορία 40χρονης και του 9μηνου μωρού της και ζήτησε να τη βοηθήσει -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Όταν υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες, υπάρχει και η αισιοδοξία ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη


Ο κ. Μιχάλης Καμπούρης διαβάζοντας το άρθρο του ThemaOnline υπό τον τίτλο 'KYΠΡΟΣ: Σε άθλιες συνθήκες ζει μωρό 9 μηνών μαζί με τη μητέρα του -Ετοιμόρροπο το σπίτι τους στο συνοικισμό Κοκκινοτριμιθιάς' επικοινώνησε με τη ιστοσελίδα μας και ζήτησε να τον φέρουμε σε επαφή με την 40χρονη κοπέλα για να τη βοηθήσει.

Ο κ. Καμπούρης είναι 60 ετών βγήκε σε πρόωρη σύνταξη, καθώς είχε κάποια προβλήματα με τον σπόνδυλο του. Ξυλουργός στο επάγγελμα.
Προθυμοποιήθηκε να επιδιορθώσει αφιλοκερδώς τα ξύλινα πορτοπαράθυρα του σπιτιού.

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου το απόγευμα, όπως ανέφερε, μιλώντας στο ThemaOnline, επικέφθηκε το σπίτι όπου διαμένει η γυναίκα και το μωρό στην Κοκκινοτριμθιά και δεν πίστευε σε αυτό που αντίκρισε.

Το σπίτι όπως μας είπε χρειάζεται άμεσα να κατεδαφιστεί. Δεν είναι δυνατόν να ζει μέσα ένα παιδάκι και η μητέρα του.

Η οροφή, οι τοίχοι και η αυλή είναι γεμάτα με νερό της βροχής και υγρασία. Πέφτουν σουβάδες και η οροφή στάζει. Το μωρό ήδη άρχισε να αρρωσταίνει συχνά λόγω των ακατάλληλων συνθηκών του χώρου διαμονής του. 

Η 40χρονη εργάζεται σε γνωστό δικηγορικό γραφείο και λαμβάνει μισθό 1.000 ευρω. Τα χρήματα μόλις που την αρκούν για τις βασικές του ανάγκες. Δεν μπορεί να ανακαινίσει το σπίτι.


Έχει ζητήσει πάμπολλες φορές την στήριξη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του κράτους, αλλά κανείς δεν την έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα.

Ο κ. Καμπούρης γνωστός για τα φιλεύσπλαχνα αισθήματα του και την προσφορά του ως μέλος του εθελοντικού σώματος εδώ και χρόνια προσφέρθηκε να την βοηθήσει αλλά τελικά η βοήθεια του θα ήταν 'μια τρύπα στο νερό'. Όπως μας εξήγησε, το σπίτι είναι τόσο ακατάλληλο που θα πρέπει να κατεδαφιστεί.

“Με την προσφορά στον συνάνθρωπο μας νιώθω ότι ο Θεός και η Παναγία είναι δίπλα μου, ανέφερε στο ThemaOnline, ο κύριος Καμπούρης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top