ΔΙΕΘΝΗ

Στη Μόσχα άρχισαν να πωλούνται διαμερίσματα 11 τετραγωνικών μέτρων

Στη Μόσχα άρχισαν να πωλούνται διαμερίσματα 11 τετραγωνικών μέτρων

Μικρά διαμερίσματα, μόλις 11,1 τετραγωνικών μέτρων άρχισαν να πωλούνται σε νεόδμητες πολυκατοικίες στη Μόσχα που κατασκευάζονται σε νέες περιοχές, γράφει η οικονομική ιστοσελίδα Bfm.ru επικαλούμενη την κατασκευαστική εταιρεία Metrium.


Σύμφωνα με την εταιρεία πρόκειται για τα πιο μικρά διαμερίσματα σε όλη την ιστορία της αγοράς ακινήτων στη ρωσική πρωτεύουσα και τέτοια διαμερίσματα υπάρχουν στην βόρεια συνοικία Zapadnoye Degunino και στην νοτιοανατολική συνοικία Nizegorodski.

Η εταιρεία μάλιστα θεωρεί ότι πρόκειται για μια παγκόσμια τάση, υπενθυμίζοντας ότι στο Χονγκ Κονγκ πωλούνται διαμερίσματα 9 τ.μ. Οι ειδικοί στον τομέα των ακινήτων επισημαίνουν ότι μέχρι πριν επτά χρόνια, το μικρότερο διαμέρισμα που πωλείτο στην Μόσχα ήταν 33 τετραγωνικά.

Αυτό σημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια το εμβαδόν των διαμερισμάτων αυτής της κατηγορίας μειώθηκε τρεις φορές. Παράλληλα όμως αυξάνεται η ελάχιστη αξία των μικρών αυτών διαμερισμάτων στην πρωτεύουσα.

Εάν το 2012 ένα στούντιο 29,5 τ.μ πωλούνταν έναντι 4,5 εκ. ρουβλίων (63.000 ευρώ), ενώ ένα διαμέρισμα ενός δωματίου 33,4 τ.μ, 3,36 έναντι εκ. ρουβλίων (47000 ευρώ), το 2019 ένα στούντιο 11,1 τ.μ πωλείται έναντι 3,13 εκ. ρουβλίων (43.800 ευρώ) , ενώ το πιο μικρό διαμέρισμα ενός δωματίου (29 τ.μ) πωλείται έναντι 4,25 εκ. ρουβλίων (59.500 ευρώ).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top