ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: Φαίνεται να τα… γυρίζει ο υπόδικος που κατήγγειλε συνουσία δια της βίας

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: Φαίνεται να τα… γυρίζει ο υπόδικος που κατήγγειλε συνουσία δια της βίας

Μια νέα παράμετρος προέκυψε κατά τις εξετάσεις του ΤΑΕ Λευκωσίας σε σχέση με την υπόθεση καταγγελίας από υπόδικο, ο οποίος υποστήριξε ότι τον βίασε συγκρατούμενός του στις Κεντρικές Φυλακές την περασμένη Τετάρτη (30/10).

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το φερόμενο θύμα διαφοροποίησε την αρχική του θέση. Με κατάθεσή του φέρεται να έδωσε άλλη εκδοχή, η οποία κάθε άλλο παρά στηρίζει το υπό διερεύνηση αδίκημα, δηλαδή αυτό της «συνουσίας μεταξύ ανδρών διά της βίας».

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι οι εξεταστές της υπόθεσης διέκοψαν αυτομάτως την διερεύνηση. Όπως πληροφορούμαστε, θα αξιολογηθούν όλα τα στοιχεία που συνελλέγησαν, ενώ οι ανακριτές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ελατήρια για τη… στροφή 180 μοιρών του φερόμενου θύματος.

Μέχρι στιγμής λήφθηκαν τεκμήρια από το κελί όπου σύμφωνα με την αρχική καταγγελία διαπράχθηκε το αδίκημα, εξετάζεται οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα των Κεντρικών Φυλακών, ενώ υπάρχει και η έκθεση του ιατροδικαστή που εξέτασε το φερόμενο θύμα.

Σημειώνεται πως αν αποδειχθεί ότι οι Αρχές έχουν να κάνουν με μη διαπραχθέν αδίκημα, τότε η υπόθεση δεν κλείνει. Κι αυτό γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις, ψευδούς καταγγελίας δηλαδή, ο δράστης είναι αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες. Ο ποινικός κώδικας, αναφέρει σχετικά: «Όποιος, γνωρίζει ότι δίνει σε οποιοδήποτε αστυνομικό ψευδή κατάθεση σε συνάφεια με κατά φαντασία ποινικό αδίκημα, είναι ένοχος δημόσιας βλάβης, και υπόκειται σε χρηματική ποινή η οποία δεν υπερβαίνει τις χίλιες λίρες ή σε φυλάκιση ενός χρόνου».

Ύποπτος για την υπόθεση είναι 25χρονος υπόδικος, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε (31/10) διάταγμα 8ήμερης προσωποκράτησης. Ο 25χρονος αρνείται ότι διέπραξε το υπό διερεύνηση αδίκημα.

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top